Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pakastepizzaa ei saisikaan paistaa pellin päällä – tässä syy

Shutterstock
Julkaistu 17.10.2019 09:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pizzavalmistaja Dr. Oetker antaa parhaat vinkit pakastepizzan paistamiseen. Tiesitkö, että pakastepizzaa ei tulisi paistaa uunissa pellin päällä? 

Yllä olevalla videolla näytetään, miten voi paistaa kaksi pakastepizzaa pellillä samanaikaisesti. 

Seuraavan kerran, kun valmistat pakastepizzaa uunissa, unohda kokonaan uunipellin käyttö. Pakastepizzavalmistaja Dr. Oetkerin mukaan pakastepizza ei tykkää uunipellistä eikä kiertoilmasta.

Paista pakastepizza ritilän päällä

Pizzavalmistajan mukaan paras makunautinto saadaan, kun pizzan paistaa ritilällä leivinpaperin päällä ja uunin alaosassa. Näin pizza saa pohjan kautta juuri sopivan annoksen lämpöä. Pellin käyttö kannattaa siis unohtaa.

– Ritilä, tasalämpö ja uunin alaosa. Nämä kun muistaa, niin ei oikein voi mennä pieleen. Monella on nykyään kiertoilmauuni, mutta sen ominaisuuden käyttäminen ei välttämättä tuo parasta tulosta. Pakastepizzalle tasalämpö ja paistaminen alatasolla varmistavat herkullisen aterian. Maku on kaikissa ruuissa aina tärkein. Oikealla paistamisella varmistetaan, että pizza lisäksi näyttää ja tuoksuu hyvältä. Loppusilaus tulee siitä, että haukatessa kuuluu juuri oikeanlainen rapea ääni eikä pizza tunnu suussa liian pehmeältä tai kovalta, Dr. Oetkerin pakastepizzojen viestinnästä vastaava Katariina Iivonen sanoo.

Milloin pakastepizza kannattaa ottaa huoneenlämpöön?

Samalla kun laittaa uunin päälle, kannattaa pizza ottaa pakasteesta. Pakkauksen voi avata ja pizza voi odottaa huoneenlämmössä uuniin pääsyä kuumenemisajan. Pakkauksissa olevat paisto-ohjeet kannattaa aina lukea. Oman uunin erikoisuudet voivat kuitenkin vaikuttaa paistoaikaan.

– Pizzanautintoon liittyy usein kova nälkä ja sitä kautta kiire. Nälässä ei kuitenkaan kannata olla liian kiireinen. Pitää malttaa odottaa, että uuni on varmasti tarpeeksi kuuma, Iivonen sanoo.

Jos pizzan tyrkkää haaleaan uuniin, se joutuu olemaan siellä kauemmin ja lopputuloksena voi olla kuivunutta korppua.

– Suositeltu paistoaika näkyy pakkauksesta, mutta uunien erilaisuudet pitää huomioida. Omat silmät ovat paras varmistusväline. Kun pizza on saanut väriä pintaansa, se on valmis, Iivonen vinkkaa.

Lue myös: "Ehdottomasti suosituin pakastepizza" saapui Suomeen 22 vuotta sitten – nyt se saa rinnalleen toivotun uutuuden

Lähde: Dr. Oetker

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Pizzamestari Luca Platania: Tämä on kaikista tärkeintä, kun paistat pizzaa kotiuunissaOletko koskaan paistanut pakastepizzaa tällä tavalla? Taatusti parempi lopputulos!Näin valmiista pakastepizzasta tulee huomattavasti parempaaYllättävä tapa valmistaa pakastepizza – tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi: "Näpit kannattaa kuitenkin pitää irti"
RuokaPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:45
    Ruokamatkailu

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • 12:58
    Kiina

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 06:29
    Nuoret

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • Eilen17:08
    Luonto ja eläimet

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • Eilen16:59
    Arkiruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa