Unohda lötkö pizza! Tämä on ehdottomasti paras tapa lämmittää edellispäivän tähteet

pizzapala pizza lautanen
Shutterstock

Yönsä jääkaapissa viettänyt pizza muuttuu helposti herkulliseksi ateriaksi, kunhan lämmität sen oikein. 

Edellispäivän pizza on asia, joka jakaa ihmiset kahteen leiriin. Men’s Health -sivuston toteuttaman kyselyn mukaan 48 % ihmisistä kertoo nauttivansa pizzantähteet kylmänä, kun taas loput vastaajista kertoo lämmittävänsä ruokansa ennen syömistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka pienen enemmistön mielestä lämmin pizza maistuu kylmää paremmalle, ei ole kuitenkaan täysin yhdentekevää, kuinka jääkaapissa yönsä viettäneen pizzan oikein lämmittää.

1. Älä käytä mikroaaltouunia

Mikroaaltouunissa pizza lämpiää epätasaisesti; päällä oleva pizza kuumenee, mutta pohjalta löytyvä tomaattikastike puolestaan ei. Tämän lisäksi mikrossa pizza muuttuu helposti rakenteeltaan kumimaiseksi, mikä ei taatusti lisää tähteiden houkuttelevuutta.

2. Lämmitä pannulla

Mikroaaltouunin sijaan pizza kannattaa lämmittää paistinpannulla keskilämmöllä. Pehmeä pizza saa kuumassa pannussa rapean pohjan, mikä tekee jämäateriastasi todella herkullisen. Muista, että pannuun ei kannata lisätä lainkaan rasvaa, vaan paras lopputulos syntyy kuumentamalla pizza kuivalla pannulla.

3. Käytä kantta

Pizzaa lämmittäessä kannattaa pannu peittää kannella kahdestakin syystä. Ensinnäkin kansi lukitsee lämmön pannun sisään, minkä ansiosta juusto pääse sulamaan ja pizza lämpiää tasaisesti. Toiseksi kansi lukitsee sisäänsä pizzan lämmittämisestä syntyvän mahdollisen savun. Se ei saa pizzaasi maistumaan puu-uunissa paistetulta, mutta antaa ruoalle mukavan lisämaun.

Muutaman minuutin jälkeen edessäsi on ateria, jota syödessä et muista lainkaan syöväsi edellispäivän tähteitä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.