Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda lötkö pizza! Tämä on ehdottomasti paras tapa lämmittää edellispäivän tähteet

Shutterstock
Julkaistu 01.05.2019 18:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Yönsä jääkaapissa viettänyt pizza muuttuu helposti herkulliseksi ateriaksi, kunhan lämmität sen oikein. 

Edellispäivän pizza on asia, joka jakaa ihmiset kahteen leiriin. Men’s Health -sivuston toteuttaman kyselyn mukaan 48 % ihmisistä kertoo nauttivansa pizzantähteet kylmänä, kun taas loput vastaajista kertoo lämmittävänsä ruokansa ennen syömistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Vaikka pienen enemmistön mielestä lämmin pizza maistuu kylmää paremmalle, ei ole kuitenkaan täysin yhdentekevää, kuinka jääkaapissa yönsä viettäneen pizzan oikein lämmittää.

1. Älä käytä mikroaaltouunia

Mikroaaltouunissa pizza lämpiää epätasaisesti; päällä oleva pizza kuumenee, mutta pohjalta löytyvä tomaattikastike puolestaan ei. Tämän lisäksi mikrossa pizza muuttuu helposti rakenteeltaan kumimaiseksi, mikä ei taatusti lisää tähteiden houkuttelevuutta.

2. Lämmitä pannulla

Mikroaaltouunin sijaan pizza kannattaa lämmittää paistinpannulla keskilämmöllä. Pehmeä pizza saa kuumassa pannussa rapean pohjan, mikä tekee jämäateriastasi todella herkullisen. Muista, että pannuun ei kannata lisätä lainkaan rasvaa, vaan paras lopputulos syntyy kuumentamalla pizza kuivalla pannulla.


pizza pannuKuiva pannu on paras pizzan lämmittämiseen.Shutterstock

3. Käytä kantta

Pizzaa lämmittäessä kannattaa pannu peittää kannella kahdestakin syystä. Ensinnäkin kansi lukitsee lämmön pannun sisään, minkä ansiosta juusto pääse sulamaan ja pizza lämpiää tasaisesti. Toiseksi kansi lukitsee sisäänsä pizzan lämmittämisestä syntyvän mahdollisen savun. Se ei saa pizzaasi maistumaan puu-uunissa paistetulta, mutta antaa ruoalle mukavan lisämaun.

Muutaman minuutin jälkeen edessäsi on ateria, jota syödessä et muista lainkaan syöväsi edellispäivän tähteitä.

Lähde: Men’sHealth

Lisää aiheesta:

Tässä on ylivoimaisesti paras tapa lämmittää pizzaJäikö pizzaa yli? Tässä on nopein ja paras tapa lämmittää se uudelleenTässä on ehdottomasti paras tapa lämmittää pizza – testasimme, ja totta se on!Älä käytä mikroa pizzan uudelleenlämmittämiseen – tässä yksinkertainen syyKesän nerokkain tapa valmistaa pakastepizza – huomattavasti rapeampi ja maukkaampi lopputulosUnohda mikrotus! Tällä niksillä teet edellispäivän pizzasta jälleen kuin tuoretta – tarvitset vain kaksi tippaa vettä
PizzaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta