Suomen suosituimmissa pizzatäytteissä tapahtui oleellinen muutos: Yksi putosi listalta – paitsi Turussa

Pizza
Ananas jatkaa pizzatäytesuosikkina, mutta kebabliha putosi listoilta (paitsi Turussa). Shutterstock

Ruoantilauspalvelu Pizza-online.fi paljastaa jälleen vuoden päätteeksi suomalaisten suosikkipizzat ja -täytteet. Listalla on tapahtunut oleellisia muutoksia vuoden aikana.

Uudenvuodenpäivää voisi nimittää vuoden pizzapäiväksi, sillä ruoantilaus- ja toimituspalvelu Pizza-online.fi:n mukaan pizzoja toimitetaan tällöin kotioville keskimäärin joka sekunti. 

Palvelun mukaan pizzaa tilataan kotiin erityisesti juhlapäivinä, mutta suomalaisen arki ei suinkaan ole pizzaton. Sunnuntai on yhä viikon suosituin tilauspäivä ja pizzaa nautiskellaan myös työpaikoilla lounaaksi sekä öisin yövuoron pääteeksi.

Kebabliha katosi suosituimpien täytteiden listalta – paitsi Turussa

Vaikka kasvispizzojen suosio on nousussa, vegevaihtoehdot eivät vielä näy vahvasti suosituimpien täytteiden listalla.

Ananaksen ja aurajuuston lisäksi suomalaiset laittavat pizzan päälle kinkkua, pepperonia ja salamia. Jonkin verran eroja kaupunkien väliltä löytyy, sillä koko maan ja useiden kaupunkien top 5 -listoilta kadonnut kebabliha maistuu yhä Turussa ja muualla maassa suositun salamin tilalta löytyy Tampereella katkarapu.

Ananas on yhä ykköstäyte koko maassa Turkua lukuun ottamatta, jossa aurajuustolla on pizzan päällisten herruus. Aurajuusto on tehnyt koko maassa merkittävän nousun kuluneen vuoden aikana: nyt aurajuusto sijoittui hopeasijalle, kun se vielä vielä viime vuonna oli suosikkitäytteiden neljäs.

– Ananaksen ja aurajuuston suosio ei sinällään ole yllättävää, sillä ananaksen kiistanalaisuudesta huolimatta suolaisen ja makean yhdistelmä on pitkään tunnustettu herkulliseksi yhtälöksi. Ananaksen lisäksi pizzojen päällä on nähty viime vuosina myös esimerkiksi mansikoita ja päärynää, Pizza-online.fi:n markkinointijohtaja Nora Särkkä kertoo.

Omavalintaisista täytteistä rakennettava Fantasia on jo vuosien ajan ollut suomalaisten eniten tilaama pizza.

Suomen suosituimmat pizzatäytteet


HelsinkiTampereVantaaTurkuEspooKoko maa
1.AnanasAnanas
Ananas
AurajuustoAnanas
Ananas
2.Aurajuusto
Aurajuusto
PepperoniAnanas
Aurajuusto
Aurajuusto
3.Pepperoni
Pepperoni
AurajuustoKebablihaPepperoni
Kinkku
4.Kinkku
Kinkku
Kinkku
JauhelihaKinkku
Pepperoni
5.SalamiKatkarapuSmetanaSalami
Salami
Salami


Lähde: Pizza-online.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.