Tunnetun italialaiskokin kuuluisan tomaattikastikkeen joukkoon kuuluu yksi salainen ainesosa – ja kyseessä ei ole monien suitsuttama sokeri.
Yllä olevalla videolla näytetään, miten valmistuu napolilainen pizza.
Syödäänkö teilläkin tänään pizzaa perjantain kunniaksi? Yksi tärkeimmistä elementeistä täydellisessä pizzassa on siinä käytettävä tomaattikastike.
Tomaattikastikkeen valmistaminen, käytetään sitä sitten pastaan, pizzaan tai kastikkeeksi lihapullille, on äärettömän helppoa. Vaikka päivittäistavarakaupoista löytyykin runsain mitoin valmiita vaihtoehtoja, on kotitekoinen ja itse maustettu versio aina hieman maukkaampaa.
Voi sopii yllättäen myös tomaattikastikkeeseen
Monet asiantuntijat suosittelevat lisäämään tomaattikastikkeeseen hieman sokeria, sillä se tasapainoittaa happaman tomaatin makua täydellisesti.  Jo edesmenneen italialais-amerikkalaisen kokki ja ruokakirjailija Marcella Hazanin mielestä kotitekoiseen tomaattikastikkeeseen kuuluu kuitenkin ehdottomasti voi. Tämä saattaa kuulosta erikoiselta, sillä yleensä italialaisessa keittiössä lotrataan oliiviöljyllä eikä suinkaan voilla.
Hazanin mukaan voin lisääminen tomaattikastikkeeseen tekee siitä astetta pehmeämpää ja voi tasoittaa purkkitomaattien happoisuutta. Hazan muistuttaa myös, ettö voita käytetään raaka-aineena erityisesti Emilia-Romagnan alueella Italiassa. Sieltä on kotoisin muun muassa kuuluisa bolognesekastike.
