Pyttipannu Hanna Gullichsenin tapaan! Tämän pyttipannu salaisuus piilee unhoitetussa mausteessa, curryssa. Pyttipannuresepti on Hannan kirjasta Kokin Kotiruokaa (Otava, 2020).
Ainekset
- 3 rkl oliiviöljyä
- 20 g voita
- 2 isoa salottispulia ohuina viipaleina
- 2 tl currya
- Noin 2 kourallista keitettyjä perunoita kuutioina
- Suolaa
- Mustapippuria
Viimeistelyyn
- Kananmunia
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Pyttipannu valmistuu näin:
- Kuumenna pannulla öljy ja voi, lisää sipuliviipaleet ja kuullota hissukseen, kunnes ne pehmenevät. Lisää curry ja nauti tuoksusta.
- Kippaa mukaan perunakuutiot ja paista, kunnes ne ruskistuvat ja saavat rapeutta kylkiinsä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista toisella panulla muna tai kaksi, aseta annoksen päälle. Viimeistele ruohosipulilla.
Vinkki! Voit myös korvata curryn esimerkiksi juustokuminalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.