Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti
![Copyright: Otava. Photographer: Kaisa Jouppi. hannagullichsen_HR_kaisujouppi_B8A4130](https://im.mtvuutiset.fi/image/7944556/landscape16_9/1600/900/e969bcd8c0bbc3e2d23ee2fb2d40ee07/YA/hannagullichsen-hr-kaisujouppi-b8a4130.jpg)
Otava
Julkaistu
Pyttipannu Hanna Gullichsenin tapaan! Tämän pyttipannu salaisuus piilee unhoitetussa mausteessa, curryssa. Pyttipannuresepti on Hannan kirjasta Kokin Kotiruokaa (Otava, 2020).
Ainekset
- 3 rkl oliiviöljyä
- 20 g voita
- 2 isoa salottispulia ohuina viipaleina
- 2 tl currya
- Noin 2 kourallista keitettyjä perunoita kuutioina
- Suolaa
- Mustapippuria
Viimeistelyyn
- Kananmunia
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Pyttipannu valmistuu näin:
- Kuumenna pannulla öljy ja voi, lisää sipuliviipaleet ja kuullota hissukseen, kunnes ne pehmenevät. Lisää curry ja nauti tuoksusta.
- Kippaa mukaan perunakuutiot ja paista, kunnes ne ruskistuvat ja saavat rapeutta kylkiinsä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista toisella panulla muna tai kaksi, aseta annoksen päälle. Viimeistele ruohosipulilla.
Vinkki! Voit myös korvata curryn esimerkiksi juustokuminalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka