Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

hannagullichsen_HR_kaisujouppi_B8A4130
Otava

Pyttipannu Hanna Gullichsenin tapaan! Tämän pyttipannu salaisuus piilee unhoitetussa mausteessa, curryssa. Pyttipannuresepti on Hannan kirjasta Kokin Kotiruokaa (Otava, 2020).

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 20 g voita
  • 2 isoa salottispulia ohuina viipaleina
  • 2 tl currya
  • Noin 2 kourallista keitettyjä perunoita kuutioina
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Viimeistelyyn

  • Kananmunia
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Pyttipannu valmistuu näin:

  1. Kuumenna pannulla öljy ja voi, lisää sipuliviipaleet ja kuullota hissukseen, kunnes ne pehmenevät. Lisää curry ja nauti tuoksusta.
  2. Kippaa mukaan perunakuutiot ja paista, kunnes ne ruskistuvat ja saavat rapeutta kylkiinsä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista toisella panulla muna tai kaksi, aseta annoksen päälle. Viimeistele ruohosipulilla.


Vinkki! Voit myös korvata curryn esimerkiksi juustokuminalla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!