Aamupaloja inhoava Marilyn päätti syödä aamiaista joka päivä viikon ajan – näin haaste vaikutti

0:55 Oletko jo testannut hittipuuroa? Yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa: ”Jakaa täysin mielipiteet”

Marilyn ei ole "aamupalaihminen", mutta päätti silti testata uutta elämäntapaa ja syödä aamiaista joka päivä viikon ajan. Näin haaste vaikutti!

Videolla: Oletko jo testannut hittipuuroa? Yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa ja jakaa täysin mielipiteet!

Marilyn La Jeunesse ei ole aamiaisihmisiä. Nainen päätti kuitenkin kokeilla muuttaa tapojaan, sillä aamupalan syömisen hyödyllisyydestä puhutaan paljon.

– Itse vihaan aamupalaa ja se on mielestäni päivän huonoin ateria, Marilyn kuvailee Insiderille.

– Lapsesta saakka olen syönyt ensimmäisen ateriani lounasaikaan, mutta se ei johdu yrittämisen puutteesta. Olen yrittänyt kehittää terveitä aamiaistapoja useita kertoja ja epäonnistunut.

Asetti tavoitteekseen syödä joka aamu 

Marilyn asetti tavoitteekseen syödä aamupalaa joka aamu viikon ajan. Marilynin itse asettamien sääntöjen mukaan aamupalaa pitäisi syödä joka aamu ennen kello yhtätoista; lisäksi aamulla pitäisi syödä ruokaa, ei juoda pelkkää smoothieta.

Ennen haastettaan Marilyn jutteli ravitsemusterapeutin kanssa. Hän sai ohjeeksi  syödä aamupalaa kahden tunnin sisällä heräämisestään; aterian tulisi sisältää proteiinia, kuituja ja hyvää rasvaa.

Näin haaste sujui!

Viikkonsa Marilyn aloitti pienellä aamupalalla: kahvilla sekä  maidottomalla mansikkajogurtilla, jonka seassa on banaania.

– Syötyäni noin kello kymmeneltä, huomasin, ettei minun tullut nälkä kuin noin kello yhdeltä. Päädyin odottamaan kello kahteen ennen kuin söin päivän toisen aterian, Marilyn kuvailee.

Marilyn. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Seuraavana aamuna hän paistoi itselleen munaleivän.

– Kaduin melkein heti tekemääni valintaa, hän tunnustaa.

Marilynin mukaan pelkkä munaleipä kahvin kera ei nimittäin pitänyt nälkää, ja hän napostelikin välipalaa pian sen syömisen jälkeen.

Kaurapuuropaistos ihastutti

Kolmantena aamuna Marilyn päätti valmistaa uunissa kaurapuuropaistoksen, jossa on mukana omenaa. Hänen mukaansa omenaa ja kauraa sisältävä paistos piti myös nälkää hyvin. Lisäksi uuniruoasta paljastui yllättävä hyöty.

– Se oli niin massiivinen, että säästin loput jääkaapissa loppuviikoksi, Marilyn sanoo.

Kokeile valmistaa aamupalaksi vaikkapa herkullinen paahdettu puuro! Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:51

Marilyn toisti jo tekemiään aamiaisvalintoja

Loppuviikon aikana Marilyn huomasi toistavansa jo tekemiään aamiaisvalintoja: hän söi munaleipää ja banaania ja nautiskeli jo tekemäänsä kaurapuuropaistosta maustetun kookosjogurtin kanssa.

– Haasteen viimeisenä päivänä söin mustikkakookosjogurtin ja join kupillisen mustaa teetä. Olisin halunnut tehdä jotakin täyttävämpää "suurta finaalia" varten, mutta aika oli minua vastaan, koska heräsin vasta puoli tuntia kellon soimisen jälkeen, Marilyn tunnustaa.

Ei enää vastusta aamupalaa

Viikko kuitenkin auttoi asennemuutoksessa: nyt Marilyn ei enää vastusta aamupaloja. Vaikka hän ei edelleenkään ole tottunut syömään joka aamu, viikonloppuisin Marilyn on alkanut valmistaa itselleen tasapainoisia aamiaisia.

– Olen iloinen siitä, että haaste on ohi, koska minun ei ole enää pakko syödä ennen kuin ryntään ulos kodistani aamuisin, mutta opin kyllä arvokkaan asian: aamiainen on tärkeä osa päivää, Marilyn tunnustaa.

– Se ei ehkä ole lempiateriani, mutta olen löytänyt uuden arvostuksen sitä kohtaan.

Marilynin mukaan viikon aamupalat auttoivat häntä kokemaan olonsa kylläiseksi pidempään ja napostelemaan päivän aikana vähemmän.

– Opin myös, että aamiaisruokien valmisteleminen etukäteen voi tehdä aamusyömisestä paljon helpompaa.

Lähde: Insider.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja