Jenny söi vihanneksia aamiaiseksi kuukauden ajan – näin kävi makeanhimolle: "Olin shokissa"

Oletko jo testannut hittipuuroa? Yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa: ”Jakaa täysin mielipiteet” 0:55 Oletko jo testannut hittipuuroa? Yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa: ”Jakaa täysin mielipiteet”

Yhdysvaltalainen toimittaja Jenny Sugar kertoo Popsugar-sivustolla, miten kävi, kun hän päätti syödä aamupalaksi vihanneksia kuukauden ajan.

Tyypillinen aamupala sisältää vihanneksia lähinnä leivän päällisten muodossa. Myös toimittaja Jenny Sugar oli aiemmin tottunut syömään aamupalakseen kaikkea muuta paitsi vihanneksia, kuten hedelmiä, marjoja ja puuroa.

Muutaman tunnin kuluttua päivän ensimmäisestä ateriasta makeanhammasta alkoi kolottaa. Jenny päätti yrittää selättää makeanhimonsa testaamalla vihannesten syömistä aamupalaksi. Hän oli kuullut tavan auttavan ongelmaan sosiaalisesta mediasta.

Aamupuuro vaihtui aamubataattiin

Aluksi Jenny kertoo sekoittaneensa aamuisen vihannesannoksensa, kuten porkkanaraasteen tai kukkakaaliriisin, puuronsa sekaan. Hän ei kuitenkaan innostunut yhdistelmän rakenteesta, vaikka maku miellyttikin.

Jenny päätti syödä vihannekset ja puuron erikseen. Hän höyrytti pienen kulhollisen pakastevihanneksia, kuten parsakaalia, kukkakaalia tai porkkanoita. Kulhon tyhjennettyään hän söi aamupuuron.

Ensimmäisinä päivinä Jenny söi aamupalalla reilut parisataa grammaa vihanneksia, mutta ensimmäisen viikon loppuun mennessä määrä oli kasvanut kaksinkertaiseksi.

– Toisella viikolla odotin jo lämmintä kulhoani, Jenny kirjoittaa.

Kahden ensimmäisen viikon jälkeen Jenny päätti vaihtaa aamupuuronsa paahdettuun aamubataattiin. Hän valmisti suuren pellillisen bataattia ennakkoon sunnuntaina, jotta syötävää riitti arkiaamuiksi.

Vihannesaamupala auttoi makeanhimoon

Jenny piti vihanneksista aiemminkin, ja niiden syöminen aamupalaksi kuukauden ajan syvensi tunteita entisestään. Hän koki olevansa energisempi ja ruoansulatuksensa toimivan paremmin. Lisäksi vihannespitoinen aamupala auttoi ylläpitämään kylläisyyttä ja vähensi toivotusti Jennyn makeanhimoa.

– Olin shokissa ja kiitollinen. En enää halunnut syödä jotain makeaa päivät pitkät. Minun teki edelleen mieli sokeria silloin tällöin, mutta himot vähenivät dramaattisesti, hän kirjoittaa.

Jenny sanoo, että aikoo ehdottomasti jatkaa vihanneksien syömistä aamiaisella.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.