Syötkö jo? Tässä ovat parhaat aamupalaruoat rasvanpolttoon – ravitsemusasiantuntija suosittelee

Paahdettu kaurapuuro – näin helposti nostat tavallisen aamupuuron uudelle tasolle 0:51
Oletko jo testannut hittikaurapuuroa? Näin helposti se valmistuu.

Tunnettu ja arvostettu ravitsemusasiantuntija nimesi brittilehti The Sunille aamiaisruoat, joista voi olla apua rasvanpoltossa. 

Onnistunut painonpudotus tai kiinteytyminen on aina monen asian summa ja parasta on tähdätä pysyviin terveellisiin elämäntapoihin. Tietyt ruoat voivat kuitenkin edistää rasvanpolttoa, sanovat ravitsemusalan asiantuntijat. Ei siis ole aivan samantekevää, mitä popsit suuhusi, jos tavoitteenasi on solakampi vartalo.

Muun muassa näitä ruokia ravitsemusasiantuntijat suosittelevat syömään aamupalaksi rasvanpolton tehostamiseksi:

Täysjyväruoat: Unohda sokeriset murot, vaihda täysjyvään

Monet luulevat kaikkien hiilihydraattien pilaavan onnistuneen dieetin, mutta todellisuudessa hyviä hiilihydraatteja kannattaa suosia. Jos aamupalan jättää kokonaan väliin, sortuu todennäköisemmin napostelemaan myöhemmin päivällä jotain epäterveellistä. Erityisesti kuitupitoisia hiilihydraatteja kannattaa suosia aamupalalla, sillä ne pitävät nälän loitolla ja käynnistävät aineenvaihdunnan.

– Täysjyvähiilihydraatit aamupalalla herättelevät kehon tehokkaasti yön paaston jälkeen ja varmistavat, että aivot ja lihakset saavat tarvitsemansa energian. Jos normaalisti syöt muroja, vaihda ne granolaan tai puuroon, arvostettu ravitsemusterapeutti Susie Burell sanoo.

Proteiinia kananmunista

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kananmuna-aamiainen edistää kylläisyydentunnetta ja vähentää napostelua päivän aikana. Kanamunien proteiinit auttavat muun muassa säätelemään verensokeritasoja.

– Kananmunat pitävät kylläisenä tunteja ja lisäksi proteiinipitoisten ruokien syöminen vaatii ruoansulatusjärjestelmältä tehokkaampaa energianpolttoa, Susie Burell sanoo.

Mahtavat marjat: Nauti esimerkiksi jogurtin kanssa

Useiden tutkimusten mukaan  marjat voivat olla avuksi rasvanpoltossa. Esimerkiksi suomalaisten mustikoiden tiedetään tutkitusti olevan avuksi painonhallinnassa. Marjat voi nauttia esimerkiksi jogurtin kanssa, sillä jogurtillakin on todettu terveyttä ja rasvanpolttoa edistäviä vaikutuksia.  Tenneseen yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan jogurttia päivittäin syöneet polttivat 81 prosenttia enemmän haitallista vatsarasvaa kuin ne, joiden ruokavalioon jogurtti ei kuulunut.

Ole kuitenkin tarkkana, ettet valitse jogurttia, johon on lisätty sokeria.

Terveelliset rasvat: Avokadoleipä on hyvä ja herkullinen vaihtoehto

 Myös hyvät rasvat auttavat pitämään kylläisenä ja niitä ei kannata todellakaan pelätä.

– Hyvistä rasvoista saat tärkeitä ravintoaineita ja ne varmistavat, että pysyt kylläisenä pidempään. Avokado toimii hyvin esimerkiksi leivän päällä ja smoothieissa.

Leiväksi kannattaa luonnollisesti valita täysjyväleipä. Esimerkiksi ruisleipä avokadolla ja kananmunalla yhdistelee hyvällä tavalla ravitsemusterapeutin suosittelemia rasvanpolttoruokia. 

Älä unohda vettä 

Kuulostaa ehkä hullulta, mutta kehon ylimääräisestä nesteestä pääsee eroon tankkaamalla nestettä. Juo siis säännöllisesti vettä. Jos keho pääsee kuivumaan, se pitää kiinni tiukemmin nesteistä, jotka on jo saanut. Vesi myös tehostaa aineenvaihduntaa, hillitsee nälkää ja puhdistaa kehoa. 

Lue myös:

    Uusimmat