8 elintarviketta, joiden ostamista häpeillään – saavatko nämä ruoat punan kohoamaan kasvoillesi?

Videolla luetellaan asiat, jotka kassamyyjiä ärsyttävät.

Naposteltavat ja valmisruoat kuuluvat niiden tuotteiden joukkoon, joiden ostamista moni häpeilee. 

Ruoka ei ole nykypäivänä pelkkää ravintoa, vaan se kertoo paljon myös ihmisestä ja hänen elämäntyylistään. 

Ruotsalaisen elintarvikealan pari vuotta sitten tekemän tutkimuksen mukaan tämä on johtanut siihen, että yhä useampi meistä häpeää tavallisia ruokaostoksiaan. Tutkimuksen mukaan joka neljäs nainen ja joka viides mies häpeää tuotteita, joita he nostavat kassahihnalle.

Seuraavasta listauksesta löydät joukon elintarvikkeita, joiden ostamista hävetään eniten.

1. Laihdutustuotteet

Hoikkia vartaloita ihaillaan, mutta monen mielestä toivottu ulkomuoto tulisi saavuttaa liikunnan ja ruokavalion avulla. Laihdutusta vauhdittavien tuotteiden käyttö on asia, jonka haluamme mielellämme pitää salassa.  

2. Pikaruoka

Pikaruoka mielletään vahvasti niin kutsutuksi huonoksi ruoaksi. Varsinkin lasten kanssa ostoksilla ollessasi pikaruoan nostaminen kassahihanalle voi aiheuttaa poskien punehtumista.

3. Puolivalmiit- ja valmiit elintarvikkeet

Aivan kuten pikaruokakin, myös valmiiden lihapullien tai nuggettien nostaminen kassahihnalle voi saada sinut vilkuilemaan ympärillesi. Samaan aikaan, kun ympärilläsi hehkutetaan superhelppoja reseptejä ja puhtaita raaka-aineita, et halua kenenkään tietävän, että turvauduit taas kerran valmisruokaan.

4. Sipsit ja muut herkut

Viikonlopun herkuttelussa ei monenkaan mielestä ole mitään pahaa, mutta keskellä viikkoa kassahihnalle nostetut sipsit, karkit ja limut voivat saada sinut tuntemaan olosi siltä, että sinun kuuluisi selitellä paheellisia ostoksia jollekulle.

5. Kevyttuotteet

Valtaosa tiedostaa, että lisäaineita sisältävät kevyttuotteet eivät ole terveyden kannalta paras valinta. Niillä ei myöskään ole todistettu olevan merkittävää vaikutusta painoon. Näiden tuotteiden ostaminen voi kertoa tietämättömyydestäsi tai siitä, että yrität jollain tavalla huijata itseäsi.  

6. Ruoka, jossa on paljon lisäaineita

Kaupan makkaratiskillä seistessä voi joutua vaikean valinnan eteen; maksaako enemmän kunnon tuotteesta vai valita ostoskoriin edullinen, vähemmän lihaa ja enemmän lisäaineita sisältää tuote. Jos päädyt jälkimmäiseen vaihtoehtoon, voi olla, että nostat sen kassahihnalle hieman epäröiden.

7. Edulliset tuotemerkit

Vaikka pakkauksilla ei itsessään ei ole mitään tekemistä sisällön kanssa, näiden tuotteiden ostaminen voi aiheuttaa häpeää. Kanssaihmiset tietävät sinun ostavan niitä yksinkertaisesti halvan hinnan, ei terveellisen ravintosisällön vuoksi.

8. Liha

Nykyisin moni häpeää nostaa lihaa kassahihnalle parinkin eri syyn vuoksi. Sen lisäksi, että lihantuotannon on todettu kiihdyttävän ilmastonmuutosta, terveysraporttien mukaan liha ei myöskään ole terveellistä suurina määrinä nautittuna.

Lähde: Expressen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja