Syötkö vähemmän lounaalla, jotta paino putoaisi? 5 mokaa, jotka moni painontarkkailija tekee huomaamattaan

1:07

Tutki pakkauksesta kauniiden kuvausten sijaan rasvan ja sokerin määrä! Nämä viisi virhettä moni painontarkkailija tekee ruokailussaan.

Video: Marianna, 34, ei ole tunnistaa itseään vanhoista kuvista – nyt hän painaa puolet entisestä.

NBC News listasi asiat, jotka hyviin ruokavalintoihin pyrkivä saattaa tehdä kaupan ruokahyllyllä.

1. Käsität etiketin väärin

Älä luota markkinointilauseisiin sokeasti! Eräässä tutkimuksessa osanottajat söivät kahdenlaisia sipsejä, jogurtteja ja keksejä. Tuotteista toinen oli merkitty "luomuksi", toinen "tavalliseksi". Luomua pidettiin terveellisemmän makuisena ja vähäkalorisempana, vaikka tosiasiassa kumpikin tuote oli täysin samaa.

Toisessa samantapaisessa selvityksessä suklaaseen laitettu merkintä "reilu kauppa" sai ihmiset pitämään suklaata vähäkalorisempana.

Tutki pakkauksesta kauniiden kuvausten sijaan tuotteen sisältämän rasvan ja sokerin määrä. Se kertoo enemmän.

2. Juot suuret määrät "vihermehuja"

Vihermehu voi olla hyvä tapa nauttia lisää vihanneksia, mutta valmistuotteissa voi olla paljon hedelmää, jossa puolestaan saattaa olla paljon sokeria. Joskus vihannesta ei ole soseutettu, vaan mehu on hedelmälihatonta, jolloin menetät myös hyvät kuidut.

3. Unohdat, että terveellisessäkin ruoassa on annoskoot

Ylensyönti on ylensyömistä, vaikka santsaisit "tavallista" kotiruokaa. Annoskokoja kannattaa tarkkailla hieman, sillä joskus ne huijaavat: esimerkiksi pähkinäpussi saattaa etiketin mukaan sisältää neljä annosta, mutta silti se napostellaan kerralla.

Jos smoothiereseptiin kuuluu kolme banaania ja kokonainen mango, kyseessä ei enää ole yhden ihmisen yksi kerta-annos. Reseptien seuraamisessa ongelmaksi saattaa muodostua myös se, mitä "yksi kourallinen" tai "lorauta sekaan öljyä" kellekin merkitsee.

4. Syöt liikaa välipaloja

Amerikkalaisista 91 prosenttia syö useita välipaloja päivässä. Aterioiden välillä nautittu välipala voi toki pitää nälän loitolla, mutta usein välipaloja napostellaan muusta syystä: oikea ateria on jäänyt syömättä, herkkuja vain on tarjolla, on tylsää...

Kysy itseltäsi, oletko aidosti nälkäinen, vai syötkö, koska olet väsynyt tai surullinen. Jos vatsasi kurnii, voit syödä välipalan. Jos sen sijaan kaipaat välipaloja usein, kannattaa tarkistaa omia ruokailutapoja.

5. Valintasi on kevyt lounas

Osa ihmisistä syö vähemmän lounaalla, jotta paino putoaisi. Tämä kuitenkin johtaa vain nälän tunteeseen ja välipalojen ahmimiseen myöhemmin.

"Keveyden" sijaan kannattaa keskittyä kokoamaan nautittava ja tyydyttävä ateria, jossa on paljon kasviksia, proteiinia ja hyvää rasvaa.

Lähde: Nbcnews.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja