4 tuotetta, joista ravitsemusterapeutit toivoisivat sinun luopuvan kokonaan

tomaattikastike tomaatti
Valmis tomaattikastike kuuluu niiden tuotteiden joukkoon, joista luopumista asiantuntijat suosittelevat. Shutterstock

Ravitsemusterapeutit listasivat ylös tuotteet, joiden ravintosisällöissä olisi heidän mukaansa parantamisen varaa. Nämä tuotteet kannattaa valmistaa mieluummin itse kuin ostaa valmiina. 

Ennen kuin lähdet seuraavan kerran ruokaostoksille, lue lista tuotteista, jotka asiantuntijat toivovat sinun jättävän suosiolla kaupan hyllylle. 

1. Valmis tomaattikastike

Ravitsemusterapeutti Hillary Goldrichin mukaan kaupan tomaattikastikkeiden korkea natrium- ja sokeripitoisuus sekä lisäaineet tekevät tästä tuotteesta sellaisen, joka kannattaa ehdottomasti jättää kaupan hyllylle.

– Yhtä helppoa kuin tölkin avaaminen, on lisätä pannulle murskattuja tomaatteja, oliiviöljyä ja valkosipulia. Lisää joukkoon tuoretta tai kuivattua basilikaa ja keitä niin kauan, kunnes pastasi on valmista, Goldrich neuvoo.

2. Granola

Granolat ovat suosittuja aamupalatuotteita, joita pidetään terveellisinä niiden sisältämien viljojen ja kuitujen vuoksi. Goldrichin mukaan granolat sisältävät kuitenkin tyypillisesti enemmän kaloreita ja vähemmän kuituja kuin monet muut aamupalavaihtoehdot.

Jos haluat välttyä ylimääräisiltä kaloreilta ja piilosokerilta, asiantuntija suosittelee tutkimaan pakkauksen ravintosisällön huolella.

3. Sprayöljy ja -rasva

Vaikka suihkepulloissa myytävät rasvat ja öljyt ovat käteviä, niissäkin on omat ongelmansa. Näiden melko mauttomien rasvojen käyttö voi nimittäin johtaa mauttomaan lopputulokseen. Voi olla, että parsakaali tai muu terveellinen annos jää syömättä, kun päälle levitetty maukas voi on korvattu mauttomalla suihkutettavalla öljyllä.

4. Valmis salaatinkastike

Maukas salaatinkastike voi saada sinut syömään enemmän salaattia, mutta kauppojen hyllyillä kuukauden päivät lojuneet kastikkeet eivät ravitsemusterapeutti Christy Brissetten mukaan ole se kaikkein maukkain vaihtoehto.

– Ne on usein valmistettu huonolaatuisesta öljystä ja tungettu täyteen säilöntäaineita, joita et tarvitse, Brissetten toteaa.

Jos et ehdi valmistamaan kastiketta itse, Brissette suosittelee valitsemaan kaupan kylmäkaapissa säilytettäviä kastikkeita. Ne sisältävät tyypillisesti vähemmän säilöntäaineita kuin huoneenlämmössä säilytettävät vaihtoehdot.

Lähde: HelloGiggles 

***

7:57

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja