Miltä kuulostaisi, jos voisit lihaa syömällä tehdä hyvää sekä itsellesi että ympäristölle? Tämä liha on itse asiassa jo olemassa – mutta valitettavasti moni kuitenkin vierastaa sen syömistä.
VIDEO: Kiinnittämällä huomiota ruokahävikkiin säästät sekä ympäristöä että rahaa.
Ruoka-expertti ja tv-persoona Andrew Zimmerin mukaan sekä omasta että ympäristön terveydestä huolehtivien kannattaisi valita lautaselleen vuohenlihaa, joka on nykypäivänä jäänyt pahasti muiden lihatuotteiden varjoon. Maailmanlaajuisesti vuohenlihan osuus koko punaisen lihan kulutuksesta on vain noin kuusi prosenttia.
Mutta miksi meidän tulisi syödä enemmän vuohenlihaa?
Zimmerin Bizarre Food -ohjelmaan osallistuneiden ammattilaisten mukaan vuoheliha on hyvä valinta ympäristön kannalta etenkin siksi, että vuohet elävät rikkakasveilla, joita muut eläimet eivät kelpuuta.