0:37

Kuusi ruokaa ja juomaa, joita ravitsemusterapeutit eivät koskaan laita suuhunsa – eikä sinunkaan pitäisi!

Seuraavassa on listattu joukko ruokia ja juomia, jotka asiantuntijat suosittelevat jättämään välistä oman terveytesi tähden.

Videolla esitellään eniten rippuvuutta aiheuttavat ruoat. Katso, löytyykö oma suosikkiherkkusi listalta!

”Kohtuus kaikessa” on käytetty termi silloin, kun puhutaan ruoasta ja juomasta. Tästä huolimatta kauppojen hyllyiltä ja ravintoloiden listoilta löytyy joukko tuotteita, joita ei niin vain kannattaisi pistellä poskeen.

Independent-sivusto haastatteli yhdeksää ravitsemusterapeuttia selvittääkseen, mitä ruokia ja juomia asiantuntijat eivät itse koskaan laita suuhunsa – ja joita sinunkin kannattaisi vältellä.

Hot dogit

Hot dogit ovat täynnä natriumia, ja ne on valmistettu pääosin pitkälle prosessoidusta lihasta. Nämä seikat nostavat hot dogit epäterveellisimpien ruokien joukkoon, ravitsemusterapeutti ja kirjailija Karen Ansel toteaa.

Virvoitusjuomat

Sokeripitoiset limut ja virvoitusjuomat antavat energiaa, mutta eivät täytä vatsaa.  

– Olen vältellyt tavallisten limujen juomista koko elämäni ajan. Mielestäni ne ovat vain kaloreiden tuhlausta, pelkkää sokeria ilman ravintoaineita, Academy of Nutrition & Dietetics -organisaation tiedottaja Kim Larson toteaa.

Fettuccine Alfredo -pasta

Tätä pastasta, voista ja parmesaanijuustosta koostuvaa annosta kutsutaan asiantuntijoiden keskuudessa myös ”sydänkohtaukseksi lautasella”. Asiantuntijoiden mukaan tämä annos kannattaa jättää välistä, sillä maailmassa on olemassa lukuisia eri tapoja nauttia pastaa terveellisemmälläkin tavalla.

Margariini

Ravitsemusterapeutti Andrea Goergen mukaan hän suhtautuu hyvin sallivasti lähes kaikkiin ruokiin ja ruoka-aineisiin, paitsi margariiniin. Georgen kertoo käyttävänsä kohtuudella aitoa voita ja öljyä, eikä prosessoidulle margariinille löydy tilaa hänen ruokavaliossaan.

– Jos käytät paljon voita ja sinulla on ongelmia painonhallinnan, korkean kolesterolin tai verenpaineen kanssa, transrasvattoman margariinin käyttö voi olla hyvä idea, Georgen lisää.

Punainen liha

Asiantuntija Andy Bellatti suosittelee kaikkia välttämään punaisen lihan käyttöä muutamastakin eri syystä. Ensinnäkin punaisen lihan sisältämien yhdisteiden on tutkittu lisäävän kroonisten tulehdusten sekä aivohalvauksen ja sydänkohtauksen riskiä. Lisäksi lihan kypsentämisen on todettu olevan yhteydessä kohonneeseen syöpäriskiin. 

Alkoholipitoiset juomasekoitukset

Alkoholipitoiset drinkit ja juomasekoitukset voivat sisältää yllättävänkin paljon kaloreita. Nämä kalorit eivät täytä vatsaa, ja alkoholi voi saada sinut syömään enemmän kuin tavallisesti. Ei siis mikään hyvä yhdistelmä.

Lähde: Independent

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja