5 vinkkiä: Maustehylly kuntoon!

mausteet
Shutterstock

Milloin olet viimeksi käynyt läpi maustehyllysi sisällön? Maustevarasto olisi hyvä tarkistaa ainakin kerran vuodessa. Lue vinkit!

Notkuvatko samat maustepurkit hyllyssäsi vuodesta toiseen? Osaatko säilyttää mausteita oikein? Tässä viisi vinkkiä mausteiden oikeaoppiseen säilytykseen:

1. Mausteiden pahimpia vihollisia ovat valo, lämpö, ilma ja kosteus. Väärän säilytyksen vuoksi mausteiden aromit saattavat haihtua jo muutamassa viikossa. Esimerkiksi liedeltä nouseva höyry kostuttaa mausteet ja saa ne paakkuuntumaan. 

2. Paras säilytyspaikka mausteille onkin siis kuiva ja viileä, auringonvalolta suojattu paikka.

3. Kannattaa huomioida myös se, että kokonaiset mausteet säilyttävät arominsa pidempään kuin jauhetut mausteet.

4. Säilytä mausteet mieluiten tiiviissä, esimerkiksi lasisessa, purkissa, joka suojaa herkkiä mausteita valolta sekä ruoanvalmistuksessa syntyviltä rasvahöyryiltä ja keittiön lämpimältä ilmalta sekä säilyttää mausteiden aromaattisen maun ja tuoksun.

5. Osta mausteet käyttömäärän mukaan, seuraa päiväyksiä ja heitä vanhentuneet mausteet pois. 

Kokeile vaikka tätä mausteista reseptiä:

Lähde: Meira

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.