4 syytä painonnousuun: Sinkku, varo näitä ruokatottumuksia!

sinkkusyöjä
Shutterstock

Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota ruokatottumuksiisi, kun syöt yksinäsi? Ehkä kannattaisi, sillä huonot tottumukset voivat tehdä hallaa vyötäröllesi.

Usein yksin syövä kiinnittää huomiota aivan muuhun kuin syömiseen. Tämä puolestaan saattaa johtaa painonnousuun. Lue, miksi!

1. Ruokailet näppäimistön, et pöydän, ääressä

Tuntuu liialliselta, jopa ylelliseltä, kattaa itselleen paikka ruokapöydän ääreen, kun kukaan muu ei ole seurana. Tämän vuoksi moni yksin päivällistä syövä ajaa pikaruokapaikan autokaistan kautta tai syö autossaan käytyään ruokakaupassa. Tällöin tulee usein valittua runsaskalorisia ja vähemmän terveellisiä ruokia. Hajamielinen syöminen johtaa myös siihen, ettei tunne oloaan kylläiseksi ja tulee syöneeksi liikaa.

Korjaa tämä: Söitpä sitten puistossa tai työpaikkakahvilan pöydän ääressä, istu alas ja yritä nauttia ruoastasi, kuten tekisit muidenkin seurassa syödessäsi.

2. Televisio, tietokone tai tabletti pitää sinulle seuraa

Kun syöt televisiota katsellessasi, sähköposteihin vastaillessasi tai hauskoja kissavideoita katsellen, et todellakaan tule kiinnittäneeksi huomiota siihen, kuinka paljon ruokaa nautit tai, oletko kenties jo täynnä.

Korjaa tämä: Suuntaa katse televisioon tai muulle näytölle vasta syömisen jälkeen.

3. Hotkit

Muiden kanssa syöminen tarkoittaa keskustelua eli taukoja syömisessä ja aivosi saavat aikaa rekisteröidä kylläisyyden tunteen. Näin tiedät, kun voit lopettaa syömisen. Yksin syödessäsi kukaan ei puhu sinulle eikä sinun tarvitse kuunnella ketään, joten syöt nopeammin eikä olosi ole kylläinen.

Korjaa tämä: Jos et osaa hidastaa, yritä laskea haarukka alas pureskellessasi. Näin et voi syödä liian nopeasti.

4. Tilaat ruokaa kotiin

Monet reseptit ovat kahdelle tai useammalle henkilölle etkä halua, että ruokaa jää ylenmäärin jäljelle, jos tarkoitus on syödä ilman muita. Jos kuitenkin tekisit ruoan itse, siitä tulisi paljon terveellisempää ja vähäkalorisempaa kuin tilaamastasi pizzasta. 

Korjaa tämä: Opettele muutama sellainen ruoka, joka valmistuu nopeasti ja on helppo tehdä yhden ihmisen annoksina.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja