4 hyvää syytä syödä avokadoa – joko tämä trendihedelmä kuuluu ruokavalioosi?

avokado
Shutterstock

Pohditko vielä, miksi lisäisit avokadon omaan ruokavalioosi? Tässä viisi syytä, jotka kenties antavat motivaatiota tutustua tähän hedelmään.

Vältteletkö avokadoja niiden rasvaisuuden vuoksi vai etkö oikein tiedä, millaiseen ruokaa avokado sopisi? Lue viisi hyvää syytä syödä tätä trendikästä hedelmää!

1. Ei hätää, avokadot eivät lihota

Jos edelleen välttelet avokadoja lihomisen pelossa, on aika muuttaa uskomuksia. Itse asiassa jäät vain paitsi kertatyydyttymättömistä rasvoista, jotka auttavat parantamaan sydänterveyttä.

Lisäksi avokadon hyvät rasvat ja kuidut auttavat hillitsemään ruokahalua. Tutkimukset osoittavat, että avokadoa sisältävät ateriat lisäävät kylläisyyden tunnetta enemmän kuin ne ateriat, joihin avokado ei kuulu. Kannattaa siis harkita lisäävänsä muutama avokadosiivu päivittäiseen ruokavalioon, ylettömästi ei tietenkään avokadojakaan kannata nauttia.

2. Avokado on kermainen, herkullinen ja ravintorikas hedelmä

Avokado on ravintorikas vitamiinipommi. Kertatyydyttymättömien rasvojen lisäksi avokadoissa on terveyttä edistäviä ravintoaineita, jotka auttavat elimistöä kukoistamaan. Avokado sisältää muun muassa proteiinia, aminohappoja, liukenevaa kuitua, kasvisteroleita, polyfenoleita, karotenoideja, omega-3-rasvahappoja ja eri vitamiineja.

MUISTA! Aina ei kaupasta löydy avokadoa, joka olisi samantien valmis syötäväksi. Pieni suunnittelu onkin paikallaan. Kiihdyttääksesi avokadon kypsymistä laita yksi tai kaksi avokadoa paperipussiin omenan tai banaanin kanssa.  2–3 päivän aikana avokadot ovat kypsyneet syömäkelpoisiksi ja saat nauttia sen herkullisesta mausta ja monista terveyshyödyistä!

3. Avokadot tekevät ihmeitä terveydelle

Avokadot ovat täynnä ravintoaineita, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Muun muassa sitä, että olo tuntuu kylläiseltä pidempään, aivot saavat niitä ravintoaineita, joita ne tarvitsevat ja elimistö niitä ravintoaineita, joita se tarvitsee suojautuakseen muun muassa sydänsairauksilta, diabetekselta ja syövältä.

Lisäksi avokadon sisältämät hyvät rasvat, ravintoaineet ja kuidut voivat auttaa madaltamaan huonoa ja nostamaan hyvää kolestorolia, tasapainottamaan verensokeria ja hillitsemään elimistön ja aivojen tulehduksia.

4. Avokadot maistuvat monen muun ruoan kanssa

Avokadojen raikas maku ja kermainen koostumus toimivat hyvin muiden ruokien kanssa. 

Kokeile vaikkapa näitä vinkkejä:

– Lisää neljäsosa avokadoa aamusmoothiesi joukkoon.
– Lisää puolikas avokado lounassalaatin joukkoon ja pysyt kylläisenä päivälliseen asti. Tähän salaattiin ei majoneesia tarvita.
– Sekoita kvinoan, papujen tai riisin joukkoon.
– Soseuta avokadoa vauvallesi hedelmä- tai vihannessoseen joukkoon.
– Laita avokadosiivu hampurilaisen väliin.

Katso myös videolta, kuinka avokado pilkotaan:

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja