Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki paljastaa, miten guacamole pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenikään..."

1:06Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!
Julkaistu 13.08.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Maailman parhaaksikin kehuttu, supersuosittu guacamoleresepti on tunnetun meksikolaiskokki Roberto Santibañezin käsialaa. Guacamolessa on yksi oleellinen valmistuskikka, joka tekee siitä piirun verran parempaa.

Videolla: Miten voi estää avokadon tummumisen? Testasimme niksin!

Perunamuusin ystäviä on yleensä kahdenlaisia: niitä, jotka pitävät kermaisen sileästä muusista ja niitä, jotka haluavat muusiinsa sattumia. Sama pätee myös klassiseen meksikolaiseen avokadolisukkeeseen, guacamoleen.

Avokadoa ei pidäkään muussata

Tunnetun meksikolaisen huippukokin Roberto Santibañezin guacamoleresepti on yksi internetin suosituimmista. Santibañezin guacamolen ainekset ovat hyvin perinteiset, mutta valmistustapa saattaa poikea siitä, mihin olet aiemmin tottunut.

– On olemassa yksi erittäin tärkeä sääntö guacamolen rakenteeseen liittyen – me emme koskaan muussaa avokadoa. Guacamolen rakenteen pitää tuntua suussa, Santibañez kertoo Food52-ruokasivustolle.

Santibañez soseuttaa avokadoa aivan minimaalisesti: vain sen verran, että guacamolea voi kutsua dipiksi salaatin sijaan. Osan avokadopaloista hän jättää kuitenkin lähes ehjiksi.

– Ennen kuin testasin tätä reseptiä, minulle ei tullut mieleenikään, että sipulia, chiliä ja korianteria pitäisi ajatella avokadon mausteena ja avokado tulisi pilkkoa soseuttamisen sijaan. Nämä pienet yksityiskohdat tekivät valtavan eron hyvän ja tämän erittäin hyvän guacamolen välillä, Food52-sivuston lukija Amanda kommentoi reseptiä.

Maailman paras guacamole

guacamole mortteli avokadoShutterstock

2 rkl hienonnettua sipulia
1 rkl hienonnettua chiliä siemenineen (tai enemmän, jos haluat tulisempaa)
½ tl suolaa
½ rku korianteria hienonnettuna
2 kypsää avokadoa, halkaistuna ja kivi poistettuna
limen mehua

1.  Soseuta hienonnettua sipulia, chiliä ja suolaa morttelissa tahnamaiseksi seokseksi. Voit myös hienontaa ja muussata aineksia leikkuulaudalla ison veitsen tai haarukan avulla ja lisätä tahnan sitten kulhoon.

2. Tee avokadon puolikkaisiin ristikkäisviillot niin, että saat avokadonpaloja lusikalla koverrettua kuoresta ulos. Lisää mortteliin tai kulhoon. Sekoita ja lisää hienonnettu korianteri. Voit haarukalla hieman soseuttaa osaa avokadonpaloista. Jätä guacamolen rakenne kuitenkin karkeaksi.

Lue myös: Järjetön avokadokuva sekoittaa sinunkin pääsi – mitä näet tässä?

Lähde: Food52

Lisää aiheesta:

Maailman paras guacamole – meksikolaiskokki paljastaa, miten avokadoklassikko pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenkään"Tavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."Meksikolaiskokin supersuosittu guacamole on maailman parasta: Näin avokadoklassikko pitäisikin oikeasti tehdäSuperhyvä guacamole hurmaa pehmeydellään – tämän jälkeen et enää koskaan osta klassikkodippiä valmiinaÄlä osta valmiina! Täydellinen guacamole syntyy näppärällä valmistustavalla Ainesosa, joka tekee guacamolesta entistä herkullisempaa – harva tajuaa lisätä tätä
AvokadoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Avokado
  • 22.6.17:29
    Ruoka

    Oletko tajunnut tehdä avokadolle näin? Äimistyttävä kikka!

  • 3.5.09:42
    Ruokakauppa

    Tiesitkö? Näin verkkopussiavokadot eroavat ruokakauppojen irtona myytävistä avokadoista

  • 10.08.202417:28
    Hedelmät

    Avokadosta paljastui uusi mahdollinen terveyshyöty

  • 13.08.202317:27
    Ruokakauppa

    Saako avokadoja puristella kaupassa?

  • 13.08.202309:43
    Ruokakauppa

    Kaupan syöntikypsä avokado voi olla raaka – toimi näin, jos ostamasi hedelmä on "viallinen"