Kokki paljastaa, miten guacamole pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenikään..."

1:06 Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!

Maailman parhaaksikin kehuttu, supersuosittu guacamoleresepti on tunnetun meksikolaiskokki Roberto Santibañezin käsialaa. Guacamolessa on yksi oleellinen valmistuskikka, joka tekee siitä piirun verran parempaa.

Videolla: Miten voi estää avokadon tummumisen? Testasimme niksin!

Perunamuusin ystäviä on yleensä kahdenlaisia: niitä, jotka pitävät kermaisen sileästä muusista ja niitä, jotka haluavat muusiinsa sattumia. Sama pätee myös klassiseen meksikolaiseen avokadolisukkeeseen, guacamoleen.

Avokadoa ei pidäkään muussata

Tunnetun meksikolaisen huippukokin Roberto Santibañezin guacamoleresepti on yksi internetin suosituimmista. Santibañezin guacamolen ainekset ovat hyvin perinteiset, mutta valmistustapa saattaa poikea siitä, mihin olet aiemmin tottunut.

– On olemassa yksi erittäin tärkeä sääntö guacamolen rakenteeseen liittyen – me emme koskaan muussaa avokadoa. Guacamolen rakenteen pitää tuntua suussa, Santibañez kertoo Food52-ruokasivustolle.

Santibañez soseuttaa avokadoa aivan minimaalisesti: vain sen verran, että guacamolea voi kutsua dipiksi salaatin sijaan. Osan avokadopaloista hän jättää kuitenkin lähes ehjiksi.

– Ennen kuin testasin tätä reseptiä, minulle ei tullut mieleenikään, että sipulia, chiliä ja korianteria pitäisi ajatella avokadon mausteena ja avokado tulisi pilkkoa soseuttamisen sijaan. Nämä pienet yksityiskohdat tekivät valtavan eron hyvän ja tämän erittäin hyvän guacamolen välillä, Food52-sivuston lukija Amanda kommentoi reseptiä.

Maailman paras guacamole

2 rkl hienonnettua sipulia
1 rkl hienonnettua chiliä siemenineen (tai enemmän, jos haluat tulisempaa)
½ tl suolaa
½ rku korianteria hienonnettuna
2 kypsää avokadoa, halkaistuna ja kivi poistettuna
limen mehua

1.  Soseuta hienonnettua sipulia, chiliä ja suolaa morttelissa tahnamaiseksi seokseksi. Voit myös hienontaa ja muussata aineksia leikkuulaudalla ison veitsen tai haarukan avulla ja lisätä tahnan sitten kulhoon.

2. Tee avokadon puolikkaisiin ristikkäisviillot niin, että saat avokadonpaloja lusikalla koverrettua kuoresta ulos. Lisää mortteliin tai kulhoon. Sekoita ja lisää hienonnettu korianteri. Voit haarukalla hieman soseuttaa osaa avokadonpaloista. Jätä guacamolen rakenne kuitenkin karkeaksi.

Lähde: Food52

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja