Maailman parhaaksikin kehuttu, supersuosittu guacamoleresepti on tunnetun meksikolaiskokki Roberto Santibañezin käsialaa. Guacamolessa on yksi oleellinen valmistuskikka, joka tekee siitä piirun verran parempaa.
Videolla: Miten voi estää avokadon tummumisen? Testasimme niksin!
Perunamuusin ystäviä on yleensä kahdenlaisia: niitä, jotka pitävät kermaisen sileästä muusista ja niitä, jotka haluavat muusiinsa sattumia. Sama pätee myös klassiseen meksikolaiseen avokadolisukkeeseen, guacamoleen.
Avokadoa ei pidäkään muussata
Tunnetun meksikolaisen huippukokin Roberto Santibañezin guacamoleresepti on yksi internetin suosituimmista. Santibañezin guacamolen ainekset ovat hyvin perinteiset, mutta valmistustapa saattaa poikea siitä, mihin olet aiemmin tottunut.
– On olemassa yksi erittäin tärkeä sääntö guacamolen rakenteeseen liittyen – me emme koskaan muussaa avokadoa. Guacamolen rakenteen pitää tuntua suussa, Santibañez kertoo Food52-ruokasivustolle.
Santibañez soseuttaa avokadoa aivan minimaalisesti: vain sen verran, että guacamolea voi kutsua dipiksi salaatin sijaan. Osan avokadopaloista hän jättää kuitenkin lähes ehjiksi.
– Ennen kuin testasin tätä reseptiä, minulle ei tullut mieleenikään, että sipulia, chiliä ja korianteria pitäisi ajatella avokadon mausteena ja avokado tulisi pilkkoa soseuttamisen sijaan. Nämä pienet yksityiskohdat tekivät valtavan eron hyvän ja tämän erittäin hyvän guacamolen välillä, Food52-sivuston lukija Amanda kommentoi reseptiä.
