Mainos

5 faktaa avokadosta, joita et välttämättä tiennyt

Lue mielenkiintoiset, Huffington Post -sivuston kokoamat faktat avokadosta!

Avokado on yksi trendikkäimmistä raaka-aineista, jota hyödynnetään erityisen monipuolisesti. Kenties sisältämiensä hyvien rasvojen ansiosta aikoinaan suosituksi noussut avokado on kuitenkin yhä täynnä arvoituksia!

Avokado on hedelmä – ja marja!

Vihreän sävynsä ja erityisen makunsa vuoksi avokadoa pidetään usein vihanneksena, mutta tarkalleen ottaen avokado on kuitenkin hedelmä. Jos ollaan kasvitieteellisesti aivan tarkkoja, niin avokado on myös yksisiemeninen marja.

Sisältää hurjasti kaliumia

Yksi avokado sisältää keskimäärin 975 milligrammaa kaliumia. Mielenkiintoista avokadon kalium-pitoisuudessa on se, että kaliumin vuoksi ylistetty banaani sisältää sitä vain 487 milligrammaa yhtä hedelmää kohden – eli liki puolet vähemmän kuin avokado.

Banaani ja omena kypsyttävät avokadon

Voit saada avokadon kypsymään nopeammin, kun suljet sen pussiin yhdessä esimerkiksi omenan tai banaanin kanssa. Niiden sisältämät etyleenit nopeuttavat kypsymistä.

Sisältää runsaasti proteiinia

Yksi avokado sisältää noin neljä grammaa proteiinia, mikä tekee siitä yhden runsasproteiinisimmista hedelmistä. Avokadon sisältämä proteiini on erityisen hyvälaatuista, sillä keho pystyy hyödyntämään sen täysin.

Avokadolla voi korvata voin!

Avokadon kermainen ja rasvainen koostumus mahdollistaa sen käytön esimerkiksi leivonnassa voin korvikkeena! Näin voit tehdä herkkuresepteistä astetta terveellisempiä. Voit korvata osan voista avokadolla esimerkiksi suklaakekseissä, brownieseissa ja muffineissa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja