5 faktaa avokadosta, joita et välttämättä tiennyt

avokado, guacamole
Avokado on noussut suureen suosioon viime vuosina. Shutterstock

Lue mielenkiintoiset, Huffington Post -sivuston kokoamat faktat avokadosta!

Avokado on yksi trendikkäimmistä raaka-aineista, jota hyödynnetään erityisen monipuolisesti. Kenties sisältämiensä hyvien rasvojen ansiosta aikoinaan suosituksi noussut avokado on kuitenkin yhä täynnä arvoituksia!

Avokado on hedelmä – ja marja!

Vihreän sävynsä ja erityisen makunsa vuoksi avokadoa pidetään usein vihanneksena, mutta tarkalleen ottaen avokado on kuitenkin hedelmä. Jos ollaan kasvitieteellisesti aivan tarkkoja, niin avokado on myös yksisiemeninen marja.

Sisältää hurjasti kaliumia

Yksi avokado sisältää keskimäärin 975 milligrammaa kaliumia. Mielenkiintoista avokadon kalium-pitoisuudessa on se, että kaliumin vuoksi ylistetty banaani sisältää sitä vain 487 milligrammaa yhtä hedelmää kohden – eli liki puolet vähemmän kuin avokado.

Banaani ja omena kypsyttävät avokadon

Voit saada avokadon kypsymään nopeammin, kun suljet sen pussiin yhdessä esimerkiksi omenan tai banaanin kanssa. Niiden sisältämät etyleenit nopeuttavat kypsymistä.

Sisältää runsaasti proteiinia

Yksi avokado sisältää noin neljä grammaa proteiinia, mikä tekee siitä yhden runsasproteiinisimmista hedelmistä. Avokadon sisältämä proteiini on erityisen hyvälaatuista, sillä keho pystyy hyödyntämään sen täysin.

Avokadolla voi korvata voin!

Avokadon kermainen ja rasvainen koostumus mahdollistaa sen käytön esimerkiksi leivonnassa voin korvikkeena! Näin voit tehdä herkkuresepteistä astetta terveellisempiä. Voit korvata osan voista avokadolla esimerkiksi suklaakekseissä, brownieseissa ja muffineissa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja