Hehkuva iho ja terve sydän – ota nämä viisi raaka-ainetta ruokavalioosi ja huomaa ero!

0:20 Perheenäiti Vilma: ”En laske kaloreita enkä punnitse ruokia"

Seuraavat superfoodinakin tunnetut ruoka-aineet tekevät hyvää niin sydämellesi, ihollesi kuin kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillesi. 

Videolla perheenäiti paljastaa, millä ruokavaliolla hän pääsi elämänsä kuntoon.

Ottamalla seuraavat ruoka-aineet osaksi ruokavaliotasi teet palveluksen sekä sisäiselle että ulkoiselle terveydellesi. Saatat pian huomata ihosi hehkuvan ja hymyn nouseva huulillesi aiempaa useammin. 

1. Kaura

Kaura on tällä hetkellä varsinaista superruokaa! Viime vuosina kymmenet eri tutkimukset ovat tulleet siihen tulokseen, että kauralla on positiivisia vaikutuksia kolesterolin, mutta myös nälän säätelyn ja painonhallinnan kannalta.

Sen lisäksi, että kaura saa sinut voimaan hyvin sisäisesti, sen sisältämät ravintoaineet auttavat pitämään ihosi terveenä.

Jos tavallinen kaurapuuro kyllästyttää, kokeile tätä herkkua: Entistä parempaa kaurapuuroa: Kokeile tätä vinkkiä heti aamupalalla

2. Lohi

Olet taatusti kuullut lukuisia kertoja lohen olevan terveellistä syötävää, mutta tiedätkö miksi? Yksi syy terveellisyyteen löytyy lohen sisältämästä antioksidantista, astaksantiinista, joka auttaa pienentämään sydänsairauksien riskiä madaltamalla kolesterolia. 

Tämän antioksidantin lisäksi lohi sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka ovat hyviä paitsi sydämellesi, myös ihollesi. Eräiden tutkimusten mukaan rasvahapot auttavat nimittäin korjaamaan tehokkaasti ihovaurioita.

3. Mustikat

Nämä pienet supermarjat sisältävät enemmän antioksidantteja kuin monet muut ruoat. Harvardin yliopiston tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että kolme viikottaista annosta mustikoita ja mansikoita syövillä riski sairastua sydänkohtaukseen oli peräti 30 prosenttia pienempi kuin niillä, jotka eivät marjoja syöneet. 

Sydänterveyden lisäksi mustikoiden sisältämien antioksidanttien on todettu hidastavan auringon aiheuttamia vaurioita sekä tekevän ihostasi terveemmän. Plussaa on myös se, että mustikat sisältävät runsaasti vatsaystävällistä kuitua.

4. Avokadot

Tiesitkö, että avokadoja syövät ihmiset ovat tutkimuksen mukaan terveempiä kuin ne, joiden ruokavalioon avokado ei kuulu? Yli 17 000 ihmisen tutkimuksessa löydettiin, että avokadoja syövät painavat verrattain vähemmän, ja lisäksi heillä todettiin olevan pienempi riski sairastua muun muassa diabetekseen johtaviin aineenvaihduntasairauksiin.

Avokado sisältää runsaasti C-, E- ja K-vitamiineja, jotka kaikki näyttelevät tärkeää roolia ihon terveyden kannalta, samoin kuin avokadon sisältämä terveellinen rasva.

Jos kotiisi on päätynyt raaka avokado, poimi tästä talteen nerokas vinkki, jolla kypsytät avokadon minuuteissa

5. Saksanpähkinät

Vaikka saksanpähkinät sisältävätkin runsaasti kaloreita, ne ovat myös täynnä vitamiineja ja sydänterveyden kannalta tärkeitä rasvahappoja. Pähkinät sisältämät myös runsaasti proteiinia ja kuitua, jotka voivat auttaa sinua pitämään kilot kurissa.

Ihon kannalta saksanpähkinät ovat myös terveellistä syötävää, sillä niiden sisältämät antioksidantit ja vitamiinit auttavat ravitsemaan ihoasi.  

Lähde: Eatingwell

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja