3 syytä lopettaa limujen juominen – heti

limut
Shutterstock

Virvoitusjuomat ovat pahaksi hampaille, mutta limsojen käytön vähentämiselle on myös monta muuta syytä. 

Kuuluvatko virvoitusjuomat päivittäiseen ruokavalioosi? Vähentäminen saattaa olla paikallaan. Huffington post listasi hyviä syitä lopettaa limonadien juominen kokonaan. 

1. Keräävät rasvaa

Tanskalainen tutkimus kartoitti sokeristen virvoitusjuomien vaikutusta kehoon jakamalla tutkittavat eri ryhmiin puolen vuoden ajaksi. Yksi ryhmä joi sokerillisia limuja, toinen maitoa ja kolmas kevytvirvoitusjuomia tai vettä joka päivä puolen vuoden ajan. Tulokset eivät puhuneet limonadien puolesta. Sokerilimuja juovien haitalliset piilorasvavarastot kasvoivat tutkimuksen aikana selvästi.

2. Kevytlimut eivät ole sokerillisia parempia

Voisi kuvitella, että sokeroidun juoman vaihtaminen keinomakeutettuun olisi hyväksi terveydelle. Juomien sisältämän energiamäärän takia vaihto on toki hyvä idea, mutta kevytlimuissa voi olla omat haittansa ja sivuvaikutuksensa.

Esimerkiksi University of Texas Health Science Center tutki 745:aa aikuista 10 vuoden ajan. Selvisi, että kevytlimuja juovien vyötärönympärys kasvoi huomattavasti verrattuna heihin, joiden ruokavalioon minkäänlaiset virvoitusjuomat eivät kuuluneet.

3. Heikentävät hampaita ja mahdollisesti myös luustoa

Käytätkö satoja euroja vanhentumista ehkäiseviin ihonhoitotuotteisiin, vitamiineihin ja personal traineriin pitääksesi itsesi hyvässä kunnossa ja nuorekkaana? Siinä tapauksessa sinun kannattaa lopettaa myös virvoitusjuomien juominen. Virvoitusjuomat saattavat nimittäin heikentää luustoa, vahingoittaa hampaita ja aiheuttaa munuaisongelmia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!