Mainos

Zyskowicz vaati Sipilälle kopautusta polveen

Budjetin lähetekeskustelussa eduskunnassa Ben Zyskowicz (kok.) ja Juha Sipilä (kesk.) sanailivat hallituksen tavoitteista ja politikoinnista.

Oppositiojohtaja Sipilä kysyi hallitukselta neljästä keskeisestä talouspoliittisesta tavoitteesta, jotka liittyvät alijäämään, työttömyyteen, työllisyysasteeseen ja velkasuhteeseen.

– Kun käytiin teidän hallituksenne ohjelmaa läpi täällä kesäkuussa, arvoisa pääministeri, te kerroitte, että kaikki (Kataisen hallituksen) tavoitteet ovat edelleen voimassa. Nyt se käytettävissä oleva työkalu tällä vaalikaudella, joka on jäljellä on tämä budjetti, sanoi Sipilä eduskuntakeskustelussa.

Sipilä kysyi hallitukselta, mitkä tavoitteet toteutuvat budjetin toimilla.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz syytti Sipilää viisastelusta ja politikoinnista, koska kaikki tietävät, että tavoitteet eivät toteudu.

– Olette aikaisemmin sanonut, että teitä saa potkaista polveen, jos rupeatte muistuttamaan tyypillistä poliitikkoa. Nyt pyydänkin edustaja Leppää, kun olette siinä vieressä: Voitteko ystävällisesti kopauttaa puheenjohtaja Sipilää polveen, koska tämä hänen inttämisensä siitä, että Stubbin hallitus viittasi Kataisen hallituksen ohjelmaan on mitä tyypillisintä poliittista viisastelua ja mitä tyypillisintä poliitikon puhetta, sanoi Zyskowicz.

Jari Leppä (kesk.) ei noudattanut Zyskowiczin pyyntöä.

Sipilä vastasi Zyskowiczille, että johtamisen on perustuttava faktoihin ja tavoitteiden on oltava realistisia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.