Mainos

Zemin Ranskassa: Kiina hyväksyy ydinkoekiellon

Kiinan presidentti Jiang Zemin aloitti tänään viisipäiväisen Ranskan-vierailunsa virallisen osuuden. Hän saapui iltapäivällä Pariisiin Ranskan presidentin Jacques Chiracin kanssa. Presidentit viettivät viikonlopun yhdessä Chiracin maaseutulinnassa Lounais-Ranskassa epävirallisten keskustelujen merkeissä.

Eilisen illallisen yhteydessä presidentit puhuivat ihmisoikeuksista kolmen tunnin ajan. Chiracin lehdistöavustajan mukaan aiheet vaihtelivat Tiibetin tilanteesta kristittyjen asemaan Kiinassa. Keskustelun aikana Jiang ilmaisi halunsa parantaa ihmisoikeuksia vaihe vaiheelta siten, ettei maan vakaus vaarannu. Jiangin kerrottiin myös sanoneen, että ihmisoikeuskeskustelu oli laajin jonka hän on koskaan käynyt ulkomaisen johtajan kanssa.

Tänä aamuna presidentit keskustelivat ydinkokeista. Jiang sanoi, että Kiina aikoo hyväksyä kansainvälisen ydinkoekieltosopimuksen huolimatta siitä, että Yhdysvaltain senaatti hylkäsi sen aiemmin lokakuussa. Jiangin tänään alkaneen valtiovierailun ohjelmassa on lukuisia tapaamisia Ranskan johtavien poliitikkojen kanssa. Tiistaina presidentti matkustaa Portugaliin, joka on hänen yli kaksiviikkoisen kiertomatkansa kolmas kohde. Jiang on jo vieraillut Britanniassa ja Portugalin jälkeen hän jatkaa Marokkoon, Algeriaan ja Saudi-Arabiaan.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.