Ystävän puoliso ei hyväksy minua – mitä teen? Raati vastaa: "Valitettavasti et voi tehdä asialle mitään..."

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
KATSO MYÖS: Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Minulla on ollut jo yli kymmenen vuoden ajan parhaana ystävänä mies, olemme olleet kuin paita ja peppu. Ystäväni uusi puoliso ei hyväksy minua, ja tästä syystä yhteydenpito miltei loppunut ystäväni kanssa. Hän on puun ja kuoren välissä. Mitä voin tehdä? Miten ratkaista tilanne?" kysyy nimimerkki Soulsister.

Näin raati vastasi

"En jättäisi ystävääni. Keskusteltava tilanne avoimeksi."
– Nainen, 53, sinkku

"Uusi kumppani vaihtoon, jos ei siedä ystäviä. Ystävät ovat ja pysyvät, uudet heilat tulevat ja menevät."
 – Nainen, 43, parisuhteessa

"Jos yrittäisit tutustua tähän ystäväsi puolisoon. Jos hän on siis suostuvainen. Muuten voi olla vaikeaa ratkaista tilannetta. Tai sitten pidät ystävääsi yhteyttä puolison selän takana, joka paljastuessaan synnyttää uuden draaman. Tai sitten unohdat ystäväsi."
– Nainen, 35, sinkku

"Puoliso menee aina kaiken edelle, valitettavasti et voi tehdä asialle mitään niin pitkään kun he ovat yhdessä."
– Nainen, 40, parisuhteessa

"Ratkaiset asian sillä, että et ole enää ystävääsi yhteydessä. Mies ja nainen ei voi olla noin hyviä ystäviä. Eli tulet toisen naisen reviirille ja se ei käy."
– Mies, 39, suhteessa

"Olen ollut tässä tilanteessa useampiakin kertoja ja syy on aina, aina, naisen sairaalloinen mustasukkaisuus. Uskovat, että haluan jotakin miehestä, mikä on aivan absurdia – eiköhän suhde olisi jo edennyt alttarille, kun olemme 15 vuotta tunteneet!? Ei mitään logiikkaa, mutta toisaalta ihmiset eivät ole loogisia olentoja... Et sinä sille tilanteelle mitään voi. Et voi erottaa heitä etkä pakottaa ketään mihinkään. Itse vain odotin (salaa) toivoen, että suhde päättyisi. Yleensä miehet eivät näitä armaitaan halua vastustaa."
– Nainen, 36, avoliitossa

"Miehen pitää valita, ja puoliso on elämässä tärkeämpi kuin kaverit. Uusi puoliso selvästi kokee sinut uhkana. Kaikki eivät usko M+N ystävyyteen. Voi olla, että puolison ongelma on teidän viettämänne aika, joka on häneltä pois, etkä sinä?"
– Mies, 51, eronnut

"On varmaan ymmärrettävää, ettet voi olla "kuin paita ja peppu" enää seurustelevan miehen kanssa. Täytyyhän hänen ajankäytöllisesti priorisoida kumppaninsa. Toki kaikkea yhteydenpitoa ei tulisi lopettaa, mutta asia ei taida olla sinun käsissäsi."
– Nainen, 26, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat