Kumppani vaatii liikaa huomiota – pitääkö erota? Raati vastaa: "Ei se tuosta ainakaan helpota..."

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Tyttöystävä on mustasukkainen ja huomionhaluinen. Hän suuttuu joskus siitä, että keskustelen kavereiden kanssa "liian kauan" ja valittaa siitä, että en kiinnitä häneen huomiota, jos teen jotain muuta. Miten tästä selviäisi, vai pitäisikö erota?" kysyy nimimerkki ihan hukassa.

Näin raati vastasi

"Ei parane ajan kanssa. Pahenee korkeintaan. Nosta kytkintä."
– Nainen, 38, suhteessa

"Riippuu suhteesta. Itselläni oli mustasukkainen naisystävä, mustasukkaisuudesta ei tullut loppua, tästä olen päätellyt, että henkilön on mahdoton muuttaa totuttuja toimintatapoja. Oma suhteeni päätyi eroon, jälkikäteen ymmärsin sen olevan oikea ratkaisu."
– Mies, 47, sinkku

"Luiskaan ja äkkiä. Edessä raskaita vuosia, ja huomionhaku saa mitä mielikuvituksellisempia muotoja."
– Mies, 35, ei suhdestatusta

"Noin voimakas mustasukkaisuus ja sen oirehtiminen suuttumisella ja valittamisella kertoo vakavista ongelmista. Mikäli tyttöystävä on aidosti halukas työstämään ongelmiaan ammattilaisen kanssa, voi suhteelle antaa mahdollisuuden. Muuten: heippa vaan!"
– Nainen, 32, naimisissa

"Puhu asiasta. Mitä hän pelkää, koska pelosta usein taitaa mustasukkaisuus johtua? Terapia yhdessä."
– Nainen, 51, ei suhdestatusta

Katso myös: Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos oikeasti rakastaa? Juttu jatkuu videon alla.

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54

"Iso red flag. Ei se tuosta ainakaan helpota. Kyllä parisuhteessa pitää molemmilla olla omat jutut, mitä tekee, ja myös omat kaverit, joiden kanssa voi olla ja hengailla ihan rauhassa, ilman mitään rajoitteita. Jos teillä on tuollaista, niin jätä se."
– Mies, 27, parisuhteessa

"Nainen tarvitsee enemmän huomiota kuin mies voi ikinä aavistaa, mutta kohtuus kaikessa. Jos hyväksyt tilanteen, jäät tossun alle ikuisesti. Pidä kiinni omasta elämästäsi. Tarjoa apua, tai ehdota terapiaa, jos puolisosi on sairaalloisen omistushaluinen."
– Mies, noin 60, parisuhteessa

"Mielestäni tuo on jo sairaalloista. Kun niin sanotusti normaalia elämää, juttelua kavereiden kanssa ynnä muuta aletaan rajoittamaan, kyseessä ei ole normaali käytös. Myös huomion vaatiminen itselle on jotenkin outoa. Kissa pöydälle, ja jos ei puhe auta, lopeta suhde."
– Nainen, 43, parisuhteessa

"Kysy, mistä tuo johtuu, yritä puhua asiasta kunnolla ja kartoita, mistä koko homma johtuu. Näillä tiedoilla on vähän hankala muuta sanoa, kun ei tiedä esimerkiksi, miten paljon todellisuudessa häntä huomioit, tai miten paljon juttelet kavereiden kanssa."
– Mies, 30, sinkku

"Jokaisen kuuluu saada myös omaa aikaa parisuhteessa ja tehdä asioita ilman kumppania; ilman omaa tilaa ilma loppuu. Tyttöystävällä on peiliin katsomisen paikka. Miksi hän kokee, että hylkäät hänet, jos teet omia juttujasi?"
– Nainen, 35, avoliitossa

"Keskustelua! Vaikka olisit suhteessa, sinulla on oikeus omaan aikaan. Sitä saat viettää yksin, tai ystäviesi kanssa. Tekemättä mitään, tai harrastaen. Voit tukea toista pääsemään yli liiasta mustasukkaisuudesta, mutta toisen on haluttava itse muutosta."
– Nainen, 28, tapailen

"Vaikuttaa kysymyksen mukaan itsetunto-ongelmalta. Mistä hän itse sanoo tämän johtuvan? Parisuhteessanne taitaa olla epätasapaino läheisyyden tarpeen ja tarjonnan kanssa."
– Nainen, 29, avoliitossa

"Kysehän ei välttämättä ole mustasukkaisuudesta tai "huomionhalusta". Mitä teet silloin, kun et juttele kavereidesi kanssa? Huomioitko häntä lainkaan? Ei tyttöystäväsi ole vihainen siitä, että juttelet kavereidesi kanssa, vaan siitä, että hän kokee heidän olevan tärkeämpiä. Jos tyttöystävälläsi on se kokemus, ettet välitä ja kaikki muu kiinnostaa enemmän, hän näkee kaiken toimintasi sen valossa. Anna hänelle positiivisia kokemuksia. Ehkä tilanne helpottaa. Ennen eroa kannattaisi katsoa peiliin."
– Nainen, 36, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat