Mitä tehdä, jos mies haluaa lapsia vasta "sitten joskus" – lukijaraati varoittelee: "Vuodet kuluvat ja ikää tulee lisää"

Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran 2:09
KATSO MYÖS VIDEO: Mistä tietää, että olisi parempi erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Olemme seurustelleet kumppanini kanssa vuosia. Olemme onnellisia ja minun tekisi jo mieli perustaa perhe. Mieheni ei kuitenkaan ole valmis puhumaan asiasta. Hän sanoo, että ”sitten joskus”. Mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä?" kysyy nimimerkki 1+1=3?

Näin raati vastasi

"Pitää kertoa, että haluaa nyt perustaa perheen. Varsinkin jos on naisesta kyse, kello käy... Sitten joskus voi olla liian myöhäistä. Ja voi olla, että ei edes tärppää.. Olisi aikaa sitten selvittää tarvitaanko jotain apuja... kunnalliselta kestää saada apua."
– Nainen, 41, naimisissa

"Hän ei ole oikea eikä välttämättä halua perhettä."
– Nainen, 42, sinkku

"Kysy suoraan, mikä asiassa arveluttaa ja haluaako hän ylipäätänsä lapsia, koskaan. Jos välttely jatkuu, harkitse tarkkaan, jäätkö enää koko suhteeseen. Haluttomuus edes puhua asiasta kielii joko sitoutumiskammosta ja/tai päinvastaisista perusarvoista."
– Nainen, 31, sinkku

"Kissa pöydälle ja anna miehelle takaraja, johon mennessä hänen pitää päättää mitä hän haluaa? Muuten saatat olla vielä vuosienkin päästä samassa tilanteessa. Voihan myös olla, ettei hän edes halua perhettä, mutta saa sinulta tarvitsemaansa seksiä."
– Mies, 55, naimisissa

"Haluatte eri asioita. Perheen perustaminen on niin iso asia, että jos ette ole asiasta samaa mieltä, toinen teistä joutuu tekemään kompromissin; joko tyydyt olemaan ilman lasta tai miehesi alkaa isäksi vasten tahtoaan. Sinuna vaihtaisin miestä."
– Nainen, 36, sinkku

"Keskustelisin vakavasti. Minkä ikäinen itse olet? Jos sinulla biologinen kello tikittää yli 30-vuotiaana, vaihtaisin miestä, jos toinen ei ole valmis. Ethän tee lasta "vahingossa". Kumppanisi saattaa miettiä, ettei halua lainkaan lapsia, ei vaan sano?"
– Nainen, 62, eronnut

"En jaksaisi tuollaista katsella."
– Nainen, 52, naimisissa

"Kysyisin, mitä hän ajattelee tulevaisuudestanne. Millaisia toiveita hänellä on perheen suhteen?
– Mies, 47, naimisissa

"Jos ei puhumaan ole valmis, ei ehkä ikinä muuhunkaan. Jos olette vielä nuoria, asia voi vielä korjaantua, mutta jos nuoruus on takana, en antaisi toivoa. Silloin saat etsiä uuden, jos lisääntymään aiot."
– Mies, 60, naimisissa

"Jos haluat perheen, vaihda miestä."
– Nainen, 54, sinkku

"Siis sinä olet onnellinen. Onko kumppanisi? Tämähän on ensimmäinen asia, joka pitää suhteessa selvittää! Jos ei voi puhua toiselle tärkeästä asiasta, niin jotain uupuu. Varo vaan, vuodet kuluvat ja ikää tulee lisää kuin huomaamatta."
– Nainen, 39, sinkku

Korjaus 12.5.2023 klo 10.14: Yksi vastauksista poistettu epäasiallisen neuvon vuoksi.

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat