Onko tämä Berliinin erikoisin ravintola? Illallinen nautitaan pilkkopimeässä!

Mikäs sen tunnelmallisempi paikka vaikkapa sokkotreffeille tai makuaisteja herättävälle illalliselle kuin täysin pimeä ravintola? Berliinissä sijaitseva Nocti Vagus -ravintola lupaa unohtumattoman ravintolaelämyksen.

Berliiniläinen Nocti Vagus -ravintola tarjoaa asiakkailleen herkkuruokia ja kulinaristisia elämyksiä täydessä pimeydessä. Tarkoituksena on kokea, miltä syöminen tuntuu, kun näköaistia ei voi käyttää. "Uusi kokemus, joka vetoaa kaikkiin aisteihin", ravintolan nettisivuilla hehkutetaan.

Tarjoilijoiden luvataan olevan ystävällisiä ja luotettavia. Tarjoilijat ovat sokeita tai heikkonäköisiä, joten pimeässä työskentely ei tuota heille vaikeuksia. Ravintolan nettisivut korostavat paikan olevan Berliinin ensimmäinen "pimeä ravintola". Ruokalista vaihtuu päivittäin, ja jos ei osaa valita, syödäkö lihaa, kalaa, kanaa vai kasvisruokaa, voi pyytää yllätysmenun.

Ruokailun ohella voi nauttia ravintolan kultturellista ohjelmatarjonnasta, esimerkiksi musiikista, komediasta, pimeästä teatterista – mitä se sitten tarkoittaakaan. Järjestetäänpä ravintolassa sokkotreffi-iltojakin sanan konkreettisessa merkityksessä. Lopuksi potentiaaliset deittikumppanit saa tavata uudelleen kynttilänvalossa.

"Jos et kärsi ahtaanpaikan kammosta, tämä on mahtava elämys"

Näin ravintolassa vuonna 2012 vierailleet asiakkaat ovat kuvailleet kokemuksiaan TripAdvisor.com-sivustolla.

"En ole koskaan kokeillut mitään tällaista! Uskokaa tai älkää, mutta nyt jännitti mennä ravintolaan. Tarjoilija rauhoitteli minua ja kävi ensin menun kanssamme läpi. Valitsimme yllätysmenun, jonka sisällöstä minulla ei ollut hajuakaan! Tarjoilija kuitenkin lupasi, ettei lautaselle ilmesty sian aivoja. Meidät vietiin alakertaan, jossa valot oli sammutettu. Ovella meitä tervehti tarjoilijamme. Hauskin osuus oli tarjoilijan seuraaminen pimeässä!

Ruoka ei ollut loistavaa, mutta oli hauskaa arvailla, mitä mahdoin syödä. Olin aina ihan väärässä. Tarjoilija oli mukava ja oikein puhelias (täydellinen englanti). Ruoan jälkeen ohjelmassa oli mielenkiintoinen esitys, mutta en kerro enempää, jottei yllätys mene muilta pilalle. Mielestäni 60 euron hinta (menu ilman juomia) oli hiukan tyyris, mutta kaiken kaikkiaan kokemus oli upea ja selvisimme ulos vain seuraamalla tarjoilijan ääntä, mikä tuntui mahdottomalta ajatukselta sisään tullessa."

"Kokemus, jota et ikinä unohda. Ruoka on tavallista, mutta jos et kärsi ahtaanpaikan kammosta, tämä on mahtava elämys. Tarjoilijat ovat sokeita, erittäin ystävällisiä ja auttavaisia. Jos sinulla on mitä tahansa vaikeuksia pimeässä, vaikkapa vessaan löytämisen kanssa, voit pyytää tarjoilijaa avuksi."

"Niille, jotka ovat skeptisiä sen suhteen onko ravintolassa todella niin pimeää, ettet näe esimerkiksi omaa kättäsi suoraan kasvojesi edessä, niin käykää kokeilemassa – tulette yllättymään."

"Kaikkien tulisi kokeilla pimeää ravintolaa kerran elämässään. Olen suositellut tätä kaikille tutuille, en ruoan, vaan hullun kokemuksen takia. Nauti viinistä, älä mieti ruokaa liian paljon ja pidä hauskaa."


Studio55.fi

Lähteet: Noctivagus.com, hs.fi, tripadvisor.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja