Mainos

Ympäristöaktivistit tielaitoksen konttorin tuhopolton takana

Ympäristöaktivistit ovat ilmoittautuneet syypäiksi viime syksyiseen liikekiinteistön tulipaloon Porvoossa. Rakennuksessa oli vuokralla mm. tielaitoksen toimisto. Tarkkaa tietoa polttajista ei poliisilla ole, koska Suomessa on lukuisia ympäristöiskuja harjoittavia järjestöjä. Aktivistien lehti Muutoksen kevät on julkaissut internet-sivuillaan kaikki sen tietoon tulleet viime vuonna tehdyt laittomat suoran toiminnan iskut. Niitä on lehdessä kaikkiaan 55, joista 19 suuntautui turkisliikkeisiin tai vastaaviin. Turkistarhaiskuja lehden listoilla tunnustetaan yhdeksän.

Tielaitoksen vuokraama 1000 neliön liikekiinteistö tuhoutui räjähdysmäisessä palossa Porvoossa viime syyskuun lopussa. Myös keskusrikospoliisin tekemissä laboratoriotutkimuksissa kävi ilmi, että rakennuksessa oli käsitelty palavia nesteitä.

Sabotaasit "ekotaaseja"

Ympäristöaktivistit kutsuvat iskujaan "ekotaaseiksi". Porvooseen tielaitoksen liikekiinteistöön tehty sabotaasi on Muutoksen kevään mukaan suurin koskaan Suomessa tapahtunut ekotaasi. Palossa tuhoutui samassa kiinteistössä ollut ravintola. Palon aineelliset vahingot nousivat noin kahteen miljoonaan markkaan.

Poliisin epäilyt tuhopoltosta heräsivät, kun osin palaneen rakennuksen seinästä löytyi teksti "Paha saa aina palkkansa". Muutoksen kevään saaman tiedon mukaan isku oli suunnattu uuden moottoritien lisäksi EU:n ja Suomen hallituksen liikennepolitiikkaa vastaan. Palossa tuhoutui joukko tien rakentamiseen liittyneitä asiakirjoja. Moottoritien rakentaminen aloitettiin vuodenvaihteessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.