Mainos

Ylisen insuliinikuolemien oikeuskäsittely siirtyy

Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä paljastuneiden insuliinikuolemien oikeuskäsittely siirtyy todennäköisesti pitkälle kevääseen. Takaraja syytteen nostamiselle on tämän kuun loppu, mutta poliisi hakee tapauksen tutkintaan lisäaikaa.

- Muuten tutkinta alkaa olla aika lailla valmis, mutta vielä odotetaan oikeuslääkärin lausuntoa ruumiinavauksista ja kuolemansyystä. Varmaa tietoa aikataulusta ei ole, mutta toivottavasti ne saadaan helmikuun aikana, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Paavo Tuominen keskusrikospoliisista.

Poliisi on kesästä lähtien tutkinut Ylöjärvellä Ylisen kuntoutuskeskuksessa ja Nokialla terveyskeskuksen vuodeosastolla sattuneita kuolemantapauksia. Laitoksissa työskennelleen sairaanhoitajan epäillään myrkyttäneen potilaita insuliinilla ja morfiinilla.

Poliisi kertoi viimeksi joulukuussa, että insuliinin tutkiminen vainajista on osoittautunut hankalaksi. Poliisi on yrittänyt löytää tutkimuslaitoksen, joka kykenisi luotettavasti selvittämään, onko vainajien elimistöstä löydetty insuliini annettu ruiskeena vai onko se kehon normaalisti tuottamaa.

- Asiaa on selvitetty muun muassa kansainvälisiltä poliisiyhteyksiltä, ja niitä kyselyjä on vielä tässä vetämässä. Lisäksi tätä asiaa on selvitetty Helsingin yliopistossa. Hankalaa alkuperän selvittäminen kuitenkin on, koska tällaista ei ole ollut tarvetta aikaisemmin tutkia, joten siihen ei ole varauduttukaan, Tuominen sanoo.

Naista epäillään kolmesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä. Nainen kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.