Mainos

Ylioppilasjuhlista halutaan omannäköiset: Ei kiitos kermakakuille!

Kantolan perhe valmistautuu tyttärensä Annen ylioppilasjuhliin. MTV3 seuraa perheen puuhia valmisteluista itse juhlapäivään.

Kaustisen musiikkilukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Anne Kantola halusi ehdottomasti omannäköisensä ylioppilasjuhlat.

– Halusin yksinkertaiset juhlat, joissa on hyvä tunnelma, mutta ei mitään perinteisiä kermakakkuja tai voileipäkakkuja, kertoo Anne Kantola.

Hän lähti heti kirjoitusten jälkeen kevättalvella Helsinkiin ruokakauppaan töihin ja on ollut valmisteluissa mukana enemmän virtuaalisesti.

– Vanhemmat ovat laitelleet juhlia, olen lähettänyt reseptejä sähköpostitse ja puhelimessa on juteltu käytännön asioista, kertoo Kantola.

Juhlissa on erikoista myös se, että ne ovat kaksipäiväiset. Idea tuli jo isoveljen juhlien aikaan.

– Silloin kaikki pääsevät juhliin mukaan, sillä osa vieraista on kiinni omien läheistensä juhlissa. Ja näin myös omat kaverit pääsevät juhliin ja kaikille vieraille riittää aikaa enemmän, perustelee Kantola.

Hän ei halua myöskään perinteistä studiotyyppistä yo-kuvaa, omassa kotirannassa veneessä ja pihakeinussa otetut kuvat riittävät.

– Kuvat otettiin eilen kun olin käymässä kotona. Pitää katsoa ovatko ne sen verran hyviä että ne kelpaavat ylioppilaskuvaksi, sanoo Kantola.

Puvun Anne on tilannut jo kevättalvella netistä, korut tulevat vasta juhliin.

– Veljen tyttöystävä on korumuotoilija, hän lupasi tuoda korut. Jännityksellä odotan, millaiset ne ovat, nauraa Kantola.

Kotipuolesta Kälviän Ruotsalosta puhelimeen vastaa äiti, Annikki Kantola, jolla on juhlajärjestelyt loppusuoralla. Stressiä ei ole päässyt syntymään, vaikka perhe tekee kaiken itse.

– Olemme aloittaneet valmistelut hyvissä ajoin. Tänään mies on ajanut nurmikon, käydään vielä kaupassa ja siivotaan. Ja olenhan minä pari marenkikakkuakin tänään leiponut, kertoo Annikki Kantola.

Hän on iloinen, että Anne pyysi juhliinsa Annikki-äidin erikoisia: marenkisia Brita-kakkuja, jotka ovat olleet perheen juhlahetkissä mukana lapsuudesta alkaen. Lisäksi on syntynyt suolaisia piirakoita ja muita herkkuja Annen toivomusten pohjalta. Pohjalainen Annikki ei edes ajatellut pitopalveluun turvautumista.

– Ei käynyt mielessäkään. Kyllä täälläpäin vielä tehdään juhlat itse, tietää Annikki Kantola.

Tämä juttu on osa MTV3:n kolmiosaista ylioppilassarjaa, jossa seurataan Kantolan perheen juhlavalmisteluja. Seuraavat osat julkaistaan huomenna ja ylihuomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.