Mainos

Yliopistojen uhkatapaukset: Turvaohjeita ei tiukenneta yleisesti

Viime viikkojen yllättävät uhkatilanteet yliopistoissa eivät aiheuta kiristyksiä oppilaitosten valtakunnallisissa turvallisuusohjeissa. Tänään on kerrottu Helsingin yliopistoon suunnitellusta iskusta ja viikko sitten keskiviikkona filosofi Esa Saarista puukotettiin Aalto yliopiston Otaniemen kampuksella. 

Valtakunnallisia turvallisuusohjeita koordinoiva Poliisihallitus on jakanut kaikille Suomen oppilaitoksille yhtenevät turvallisuusohjeet, mutta jokainen oppilaitos on voinut hoitaa turvallisuusjärjestelynsä omalla tavallaan.

– Tietysti ohjeita pitää tarkastella aina väliajoin, mutta nyt tapahtuneet uhkat ovat olleet enemmän yksittäistapauksia. Kaikkia tilanteita ei voi estää, ja tällaiset yksittäiset vaaralliset henkilöt ovat turvallisuuden kannalta todella haastavia, sanoo poliisitarkastaja Marko Savolainen Poliisihallituksesta.

Valtakunnallisten ohjeiden lisäksi oppilaitoksille on nimetty alueen poliisilaitoksesta oma nimikkohenkilö, jonka kanssa turvallisuusasioita voi käydä läpi.

– Opetushallitus on lisäksi järjestänyt turvallisuuskoulutuksia, joihin oppilaitosten turvallisuusvastaavien on edellytetty osallistuvan, Savolainen kertoo.

Helsingin yliopisto on ilmoittanut, että yliopistossa käydään läpi onnettomuuksiin varautumista sen jälkeen, kun yksityiskohtia siihen kohdistuneesta uhkasta selviää. Myös Aalto-yliopisto on harkinnut turvallisuusohjeiden päivittämistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.