Ylilääkärin vinkit ikäihmisen lihaskuntotreeniin – "Vastaa 20 vuoden nuorentumista lihasvoiman osalta"

Vinkit ikäihmisen lihaskuntotreeniin: "Lihaksiston iästä jopa 20 vuotta pois" 6:25
Videolla ylilääkäri Jan Sundellin vinkit ikäihmisen lihaskuntotreeniin: "Jo kaksi kertaa viikossa ja neljä liikettä riittää"

Kuntosali on ylilääkäri Jan Sundellin mukaan erinomainen paikka hidastaa kehon vanhenemista. 

Ikä on vain numero sanonta todella pitää paikkansa, sillä ihmisen keho voi olla joko ikäistään nuoremmassa tai vanhemmassa kunnossa riippuen siitä, miten kehostaan pitää huolta.

Ylilääkäri Jan Sundellin mukaan kuntosali on yksi parhaita paikkoja hidastaa vanhenemista.

– Tutkimuksissa on todettu, että jos ikäihminen käy muutaman kuukauden ajan kaksi kertaa viikossa kuntosalilla treenaamassa, voi lihasvoima parantua 20 prosenttia. Se vastaa 20 vuoden nuorentumista lihasvoiman osalta, Sundell kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Sundellin mukaan lihaskunnon ylläpitämiseen ja kohentamiseen riittää hyvin vain neljä liikettä, jos pidempää saliohjelmaa ei aina jaksa tehdä.

Erityisen tärkeäksi hän mainitsee pakara- ja reisilihakset.

– Ne ovat meidän elämänlihakset. Niiden avulla ja voimalla pääsemme nousemaan sängystä ylös. Suosittelen kuntosalitreeniä kaikille ikäihmisille kolme kertaa viikossa, mutta jo kaksikin riittää.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka treenata tehokkaasti ja oikein Sundellin mainitsemia elämänlihaksia. Entä mitkä neljä liikettä salilla ainakin kannattaa tehdä?

 

Lue myös:

    Uusimmat