Yli 80 vuotta kateissa ollut natsi-Saksan sotalaiva löytyi merenpohjasta Norjassa – hakaristeillä koristeltu alus oli valtaisa uhka: "Pelottavin alus hyökkäysrintamassa"

Yli 80 vuotta kateissa ollut natsi-Saksan sotalaiva löytyi merenpohjasta Norjassa – hakaristeille koristeltu alus oli todellinen pelote: ”Pelottavin alus hyökkäysrintamassa” 1:17
Tältä näyttää merenpohjasta löytynyt natsi-Saksan sotalaiva.

Norjan valtion omistama sähköverkkoyhtiö Statnett löysi historiallisen sotalaivan, kun he olivat suorittamassa tarkastusta merenpohjassa olevalle merikaapelille.

Hämmästyttävä hylky löytyi 488 metrin syvyydestä Norjan eteläosasta Kristiansandin edustalta.

Hakaristeillä koristeltu hylky tunnistettiin vuonna 1940 uponneeksi massiiviseksi 174-metriseksi risteilijä Karlsruheksi, joka upposi jouduttuaan norjalaisen tykistön tuleen ja englantilaisten sukellusveneen torpedoimaksi.

”Pelottavin ja suurin alus”

Toinen maailmansota oli syttynyt seitsemän kuukautta aiemmin syyskuussa vuonna 1939. Norja oli julistautunut puolueettomaksi. Hitler määräsi saksalaiset joukot hyökkäämään Norjaan. Liittoutuneiden joukkojen tukemana Norjan armeija ryhtyi vastarintaan, kun natsi-Saksa lähti valloittamaan Norjaa.

Karlsruhe oli ainoa norjalaisten upottama saksalainen sotalaiva, jonka sijainti on ollut tuntematon.

– Karlsruhen kohtalosta on tiedetty historian kirjoissa, mutta sen tarkkaa sijaintia ei ole kukaan tiennyt. Tämä oli suurin ja pelottavin alus hyökkäysrintamassa Kristiansandia vastaan, sanoi Norjan merimuseon arkeologi Frode Kvalø lausunnossaan Statnettin julkaisemasta löydöksestä.

Hylky havaittiin ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten tarkastustöiden aikana, mutta lisätutkimukset aloitettiin tänä kesänä. Hylky löytyi 15 metrin päästä merikaapelista.

Katso ylhäällä olevalta videolta uniikkia kuvaa merenpohjasta löytyneestä aluksesta!

Lue myös:

    Uusimmat