Mainos

Yli 30 vuotta sitten kadonneen ruotsalaistytön kohtalo selvisi

Yhdysvalloissa on ratkennut vuosikymmeniä vanha katoamistapaus. Muutama vuosi sitten San Franciscossa metsästä löytyneet jäänteet on tunnistettu yli 30 vuotta sitten kadonneeksi ruotsalaistytöksi.

Kaliforniassa vaihto-oppilaana ollut ja au pairina työskennellyt 22-vuotias Elisabeth Martinsson katosi vuonna 1982. Tapauksesta kertovat muun muassa The Local sekä Bohusläningen.

Tyttö oli nähty viimeisen kerran ostoksilla 10 minuutin päässä kotoaan. Martinsson oli ollut liikkeellä au pair-perheensä omistamalla autolla, joka ilmoitettiin varastetuksi.

Auto löydettiin kymmenen päivää Martinssonin katoamisen jälkeen Oklahomasta. Autoa oli ajanut Henry Coleman, jolla oli tuomioita muun muassa raiskauksesta, ryöstöstä ja päällekarkauksesta. Mies oli vapautettu San Quentinin vankilasta vain hieman aiemmin.

Kiinni otettaessa Coleman väitti ettei tuntenut Martinssonia, eikä tiennyt ajamaansa autoa varastetuksi. Coleman pidätettiin myöhemmin auton varastamisesta. Hän ei kuitenkaan koskaan tunnustanut kuulusteluissa mitään Martinssonin katoamiseen liittyen.

Martinssonin jäänteet löydettiiin San Franciscossa sijaitsevasta metsästä jo muutama vuosi sitten, mutta ne onnistuttiin tunnistamaan varmasti vasta nyt, kertoo Bohusläningen. Martinssonin kuolinsyy ei kuitenkaan ole selvillä.

Lehden mukaan tytön jäänteet lennätetään Ruotsiin ja haudataan tämän vanhempien hautaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.