Mainos

Yli 100 000 haluaa pelkän menolipun Marsiin

Yli 100 000 ihmistä on kiinnostunut muuttamaan pysyvästi avaruuteen, ainakin Mars One projektin mukaan. Projekti pyrkii rakentamaan planeetalle siirtokunnan. Ensimmäiset asukit on tarkoitus lähettää matkaan vuonna 2022, kertooCNN.

Sen paremmin projektin rahoitusta kuin kaikkia käytännön kysymyksiäkään ei ole vielä ratkaistu, mutta siitä huolimatta vapaaehtoisia Mars-asukkeja on ilmoittautunut jo runsaasti.

Esimerkiksi pelkästään Yhdysvalloista ilmoittautuneita on jo noin 30 000. Menolippua Marsiin voivat hakea 18-vuotta täyttäneet. Hakemuksen hinta riippuu kansalaisuudesta, esimerkiksi yhdysvaltalaiselle hakemus maksaa 35 dollaria, mutta meksikolaiselle vain 18.

Mars One -projektia vetävän yhtiön mukaan hakemuksen hinta on laskettu kunkin maan bruttokansantuotteen mukaan.

– Halusimme tehdä hinnasta tarpeeksi korkean, että ihmiset harkitsevat asiaa tarpeeksi, mutta kuitenkin niin edullisen, että kenellä tahansa on siihen varaa, toimitusjohtaja Bas Landstorp kertoo CNN:lle.

Ensimmäisen Mars One -ryhmän matkan hinnaksi on arvioitu 6 miljardia. Matka on tarkoitus rahoittaa sponsorituilla sekä myymällä mediaoikeuksia tv-lähetyksiin ja elokuviin.

Mars One kertoo valitsevansa 40 astronautin kansainvälisen ryhmän tänä vuonna. Heistä neljä - kaksi naista ja kaksi miestä - on tarkoitus lähettää Marsiin syyskuussa 2022. Perille ryhmä saapuu huhtikuussa 2023. Seuraava ryhmä on tarkoitus lähettää Marsiin kaksi vuotta myöhemmin. Yhdenkään ei ole määrä palata takaisin Maahan.

Yksityistahojen suunnittelemia Mars-projekteja on julkaistu aiemminkin. Muun muassa Taber MacCallumin sekä miljonääri Dennis Titon luotsaama avaruusjärjestö Paragon suunnittelee lähettävänsä kaksi henkilöä Mars-lennolle vuonna 2018.Lennon ei ole kuitenkaan tarkoitus laskeutua Marsin pinnalle.

Nasa on suunnitellut toteuttavansa ensimmäisen miehitetyn Marsiin laskeutuvan lennon myöhemmin tämän vuosisadan aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.