Mainos

Yli 10 000 vastustaa kotihoidontuen leikkausta

Hallituksen suunnitelma lyhentää kotihoidontukea vuodella herättää vastustusta. Lyhentämistä vastustavan internet-adressin on allekirjoittanut vajaassa kahdessa vuorokaudessa yli 10 000 henkilöä.

Adressissa todetaan, että kotihoidontuen lyhentäminen vaarantaisi päivähoidon toimivuuden aiheuttamalla lisätaakkaa päiväkotien työntekijöille, jotka ovat jo ylikuormitettuja. Lisäksi allekirjoittajat muistuttavat, että päiväkotien ryhmät ovat liian suuria ja lasten päivät ovat liian pitkiä.

Adressin allekirjoittaneiden kommenteissa hallituksen aikeet tyrmätään täysin. Nimimerkki Päivähoidon työntekijä kirjoittaa: ”Tämä ei millään lailla tue pienten lasten hyvinvointia. Yksikään hoitaja, ei edes hyvä sellainen, voi korvata lapsen äitiä ja isää. Pienen lapsen paras paikka on kotona.”

Toinen keskustelija taas sanoo: ”Kotihoidontuki on monelle mahdollisuus hoitaa lapsensa kotona, mikä on kokonaisuuden kannalta edullisin ratkaisu. Asetetaan subjektiivinen päivähoito-oikeus sen sijaan harkinnanvaraiseksi – säästöä tulee paljon enemmän.”

Adressissa arvellaan, että säästöjen sijasta hallitus saattaakin saada jo lähiaikoina maksettavakseen nykyistä suuremmat työntekijöiden sairauspoissaolojen korvaukset sekä lasten, nuorten ja perheiden pahoinvoinnista johtuvat terveydenhoito- ja sosiaalitoimen kulut.

Adressi aiotaan luovuttaa allekirjoituksineen kotihoidontuesta vastaavalle peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.