Yleisurheilusensaatio: 45 kisaa peräkkäin voittanut venäläistähti taipui yllättäen Timanttiliigassa

Lasitskenen voittoputki katkesi Rabatissa 0:48

Marokon Rabatin Timanttiliigan korkeushyppykisassa todistettiin sensaatiota, kun venäläistähti Marija Lasitskene rämpi ja jäi tuloksella 190 jaetulle kolmossijalle. Lasitskene oli ehtinyt sitä ennen voittaa 45 kilpailua peräkkäin.

Timanttiliigan Rabatin korkeuskisan voittoa juhli Bulgarian Mirela Demireva tuloksella 194. Saman korkeuden ylittänyt Ukrainan Julija Levtshenko sijoittui toiseksi, koska Demireva oli selvittänyt voittolukemat ensimmäisellä yrittämällään ja Levtshenko toisellaan. 

Lasitskene jakoi kolmossijan Ukrainan Katerina Tabashnikin kanssa. Kumpikin ylitti kaikki korkeudet 190:een saakka ensimmäisellä yrittämällään.

Latsitskene tuskaili 194:stä kolme yritystä ilman onnistumisia. 190:een jääminen on venäläiselle karu pettymys myös siihen nähden, että hänen maailman kärkituloksensa tältä kaudelta on 204 ja oma ennätys viimevuotinen 206. Vertailun vuoksi: Suomen kauden kärkitulos on Ella Junnilan 192.

Lasitskenen voittoputki kesti yli kaksi vuotta. Se käynnistyi 1.6.2016 Venäjän Smolenskissa.

Urallaan Lasitskene on voittanut muun muassa kaksi ulkoratojen maailmanmestaruutta ja kaksi sisäratojen MM-kultaa.

Rabatin Timanttiliiga-kilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä C More Sport 1 -kanavalla ja C Moren suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat