Miesten keihäästä nuorten MM-mitali Suomeen? – Suomalaislupaus kutkuttavista asetelmista finaaliin

Yleisurheilun nuorten MM-kisoissa huippulupaava keihäänheittäjä Teemu Narvi hamuaa mitalia lauantain loppukilpailusta. Narvi oli tämän päivän karsintojen kolmanneksi paras tuloksellaan 73,52.

Narvin edelle menivät vain Australian Nash Lowis (74,38) ja Latvian Kristaps Jaunpujens (73,93).

Karsinnoissa Narvi jäi tämän kauden parhaastaan ja ennätyksestään 75,15, jonka hän heitti kesäkuun lopulla Pihtiputaalla.

Narvin noteeraus on alle 20-vuotiaiden tilastossa kolmanneksi paras. Edellä olevista Nikolai Orlov ei päässyt karsinnasta loppukilpailuun. 20-vuotiaiden tilaston ykkönen, Etelä-Korean Anro Van Eeden sen sijaan läpäisi karsinnan 72,22 metrin heitollaan. Van Eedenin kärkitulos 77,59 metriä on kisakauden alkuvaiheilta huhtikuulta.

Suomalaisheittäjän Narvin valmentajan Petteri Piirosen mukaan kultamitalia varten on heitettävä samoille metrimäärille, missä Van Eedenin ennätyslukema on.

– 75 metriä riittää mitaliin, muttei varmaan mestaruuteen. Siihen tarvitaan 77-78 metriä, Piironen arvioi.

Karsintojen jälkeen Narvi asetti yksinkertaisen tavoitteen lauantaita ajatellen.

– Lähden finaaliin heittämään omaa ennätystä. Katsotaan mihin se riittää, 18-vuotias heittäjä mietti.

Perjantain karsinnassa Narvi ylitti 72 metrin karsintarajan toisella yrityksellään.

– Se oli sellainen runttaus. Ensimmäinen heitto oli jopa parempi teknisesti, mutta siinä oli sellaista MM-kisojen käsijarrua päällä, valmentaja Piironen analysoi.

– Se on positiivista, että Teemu heitti rajan rikki. Nyt vaan heittoon vähän lisää rentoutta ja väljyyttä, ja kun vauhti kulkee, tulos on hyvä. Teemu on hyvässä kunnossa.

190-senttinen Narvi on ottanut tällä kaudella isoja kehitysaskeleita. Vielä viime vuonna hänen paras noteerauksensa oli 59,98 metriä.

Miesten keihään loppukisa alkaa lauantaina kello 15.25.

Lue myös:

    Uusimmat