Sanni Pajasmaa otteli MM-kisoissa ennätyksensä – Suomen viestinelikko iloitsi vauhdistaan

Sanni Pajasmaa laittoi seitsenotteluennätyksensä uuteen uskoon Tampereella yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Pajasmaa sijoittui pisteillä 5 329 kisan 18:nneksi.

Videolla kohokohtia perjantain kisapäivästä.

Aiemmin kesällä Pajasmaa summasi Norjan Jessheimissa nuorten PM-otteluissa kolme pistettä enemmän, mutta lukema 5 333 kirjattiin myötätuulitulokseksi, koska 100 metrin aidoissa, 200 metrillä ja pituushypyssä oli myötätuulta yli kaksi metriä sekunnissa.

– Ihan huikeaa. Jäin kolme pistettä myötätuulituloksesta, eli pääsin nollatuulissa niin lähelle sitä. Nyt vaikeat lajit onnistuivat, Pajasmaa sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Pajasmaa teki Tampereella seitsenottelun avauspäivänä ennätyksensä korkeudessa (165) ja 200 metrillä (25,34). Pika-aidat hän juoksi aikaan 14,49 ja työnsi kuulaa 12,67 metriä.

Toisen päivän lajeista pituushyppy (564) meni alakanttiin, mutta keihäsennätys 34,50 paikkasi pistemenestyksiä. Kisan päättänyt 800 metriä kulki aikaan 2.24,81.

–  Keihään onnistuminen oli tosi tärkeää, koska pituudessa tuli askelmerkkien kanssa pieni epäonnistuminen. Melkein sain kaikki pisteet kurottua siinä, Pajasmaa kertaili.

–  Tosi hyvä ottelu. Tuntui, että aina, kun yleisö oli mukana, onnistuin tosi hyvin. Se toi ihan erilaista buustia – esimerkiksi kasilla, vaikka tuli aikamoinen kuolema vikalla kierroksella, Pajasmaa hehkutti.

Pajasmaa arvioi Tampereen suorituksen antavan uralle "ihan käsittämättömän paljon potkua".

–  Olin 18:s, lähdin tänne 27:ntenä. Huomasin, ettei maailman kärki ole niin kaukana. Ottelen kuitenkin vasta toista vuotta.

Seitsenottelun voitti britti Niamh Emerson 6 253 pisteellä.

Pikaviestinelikko hyvässä vauhdissa

Suomen 4 x 100 metrin viestinelikko juoksi kelpo vauhtia nuorten miesten MM-alkuerissä. Jesse Väyrynen, Santeri Örn, Konsta Alatupa ja Tommi Mäkinen kellotti ajan 40,26, joka riitti omassa erässä neljänteen sijaan.

Alkuerien nopein oli Saksa ajalla 39,13. Aikavertailusta loppukilpailuun vaadittiin 39,99.

Mäkinen iloitsi Suomen "mainiosta juoksusta".

– Tuskin meistä kukaan odotti, että juostaisiin näin hyvä aika. Ennusteltiin siitä kyllä, mutta siinä oli aika lailla optimismia mukana. Vaihdot menivät nyt kaikilta nappiin, Mäkinen kuvaili.

Väyrynen onnistui avausosuudella, minkä jälkeen Örn nousi takasuoralla kisan kärkikaartiin. 

– Oli tosi hieno fiilis. Tuntui, että lähtee lentoon. En ole ennen kokenut tuollaista flow-tilaa, Örn huokaili.

Alatupakin oli iloinen.

– Tosi hyvin kulki juoksu. Selkä on kipuillut, mutta ei se tuossa tuntunut, Alatupa sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat