Ruotsin supertähti Armand Duplantis oudossa tilanteessa – Timanttiliigassa iso yllätys

Armand Duplantis jää Timanttiliigassa 572:een 1:56
Katso, miten Armand Duplantisin Timanttiliiga-kilpailu tyssäsi Monacossa.

Seiväshypyn ruotsalainen supertähti Armand Duplantis jäi Monacon Timanttiliiga-kilpailussa vaisusti 572:een ja jakoi neljättä sijaa.

Tyypillisesti kuuden metrin havinoille varsin vaivattoman näköisesti etenevälle Duplantisille kilpailutulos oli kauden toiseksi huonoin. Toissa viikolla Ruotsin Sollentunassa hänen voittotuloksensa oli 571.

Duplantis jätti Monacossa yhden yrityksen 602:een epäonnistuttuaan 592:sta kahdesti. 602:n yritys ei ollut kuitenkaan kummoinen, ja rima tuli alas. Vaikeudet ovat ruotsalaisen perustasoon nähden poikkeavia ja jaetulle neljännelle sijalle jääminen huomattava yllätys.

Näet Duplantisin viimeisen, epäonnistuneen suorituksen  ylälaidan videolta. C Moren selostaja Mika Saukkonen ja asiantuntija Tommi Evilä puivat hänen tilannettaan.

Duplantis jakoi neljännen tilan Yhdysvaltain Sam Kendricksin ja Saksan Bo Kanda Lita Baehren kanssa.

Voittoon taivutti Yhdysvaltain Christopher Nilsen tuloksella 592. 582 ylittäneistä Filippiinien Ernest John Obienasta ja Australian Kurtis Marschallista Obiena oli paremmalla pöytäkirjalla toinen, ja Marschall sijoittui kolmanneksi.

Tämän ulkokauden maailman kärkitulos on Duplantisin 612 kesäkuulta. Helmikuussa hän teki hallissa maailmanennätyksen 622.

Lue myös:

    Uusimmat