Wilma Murto ja Oliver Helander kisaavat jättipotista – yleisurheilukauden huipennus vapaasti katsottavissa!

Wilma Murto saapui pikkufanien kunniakujaan – katso mitalistin haastattelu 18:18
Wilma Murto oli iloisissa tunnelmissa saavuttuaan Suomeen MM-pronssia kaulassa.

Suomen Oliver Helander ja Wilma Murto kisaavat viikonloppuna Timanttiliigan finaalissa Eugenessa, ja molemmilla on mahdollisuus kahmia itselleen jättipotti.

Suorat lähetykset Eugenen Timanttiliiga-finaaleista C Moressa lauantaina ja sunnuntaina kello 22.00 alkaen! Lauantaina lähetys myös MTV Subilla. C Moressa on tarjolla myös useita lajikohtaisia ekstrafiidejä.  

Timanttiliigan finaalissa lajivoitosta on tarjolla 30 000 dollaria riihikuivaa rahaa. Suomalaisista pottia pääsevät tavoittelemaan seiväshyppäjä Wilma Murto ja keihäänheittäjä Oliver Helander.

Murto on kertonut Eugenen kilpailun olevan hänelle kauden viimeinen.

Timanttiliigassa jokaisesta osakilpailusta jaetaan pisteitä kahdeksalle parhaalle, minkä perusteella urheilijat valitaan kauden päätöstapahtumaan. Murto lähtee Eugenen finaaliin sijalta viisi.

Suomalaisella on finaalissa tutut vastukset. Vastaan asettuvat MM-finaalissa jaettuun kultaan hypänneet Katie Moon ja Nina Kennedy, sekä Timanttiliigan pistetaulukossa edellä olevat Tina Sutej ja Sandi Morris.

Vaikka Murto onkin tässä taulukossa vasta viidentenä, kamppailee suomalainen voitosta. Hän venyi aiemmin tällä kaudella osakilpailuvoittoon Lontoon Timanttiliigassa, minkä jälkeen Murto on napannut MM-pronssin lisäksi Ruotsi-ottelun voiton tuloksella 465.

Suomalainen seiväsässä on tehnyt tällä kaudella hurjan tasonnoston. Viiden viimeisen kunnon kilpailun keskiarvotulos on hulppea 473 (taulukko alla), jos ei oteta mukaan suomalaisen epäonnistumista Zürichin kisassa MM-kisojen jälkeen. Siellä Murto jäi kokonaan ilman tulosta.

Alla olevassa taulukossa naisten seiväshypyn huippunimien viiden edellisen kilpailun tulokset. 

Wilma MurtoKatie MoonNina Kennedy
477  
480482463
464490471
480480473
465490490
                     X481491

Helanderilla kovia vastuksia

Oliver Helanderilla on niin ikään mahdollisuudet voittoon, mutta suomalaisen kuntokäyrä kalpenee vertailussa kärkimiesten kanssa. Helanderin kanssa rahatukusta taistelevat tiukimmin Jakub Vadlejch, Julian Weber ja Neeraj Chopra

Budapestin MM-mitalikolmikosta poissa on Pakistanin hopeamies Arshad Nadeem, joka ei ole heittänyt yhdessäkään Timanttiliigan osakilpailussa tällä kaudella.

Helander on kiskaissut tällä kaudella vain kahdessa kilpailussa yli 85 metrin, kun kovimmat kilpakumppanit ovat tehneet niin useaan otteeseen.

Alla olevassa taulukossa miesten keihäänheiton huippunimen viiden edellisen kilpailun tulokset. 

Oliver HelanderNeeraj ChopraJakub VadlejchJulian Weber
81,2788,6786,1383,86
80,9787,6685,9583,29
85,3288,7784,6885,79
83,3888,1786,6785,04
83,6585,7185,8684,09

Helander jäi pois Ruotsi-ottelusta lääkärintodistuksella. Muutama päivä kisan jälkeen mies julkaisi Instagramissa painonnostosuorituksen, jossa hän tempaa 100 kiloa suorille käsille. Loukkaantuminen ei siis selvästi haittaa enää miehen tekemistä.

– Kausi lähenee loppuaan. Viimeinen kilpailu ensi viikolla, Timanttiliigan finaali Eugenessa, Helander kirjoitti videonsa alle.

Raaka karsinta

Karsinta Timanttiliigan finaaliin on raaka. Pisteitä saa vain Timanttiliigan kilpailuista, joihin pelkästään mukaan pääseminen on jo kiven takana. Suomalaisia on tällä kaudella ollut kisaamassa Timanttiliigassa vain kourallinen, ja kahdeksan parhaan joukkoon on päässyt vain kuusi urheilijaa.

Helanderin ja Murron lisäksi pisteitä ovat saaneet Viivi Lehikoinen, Reetta Hurske, Heta Tuuri ja Kristiina Mäkelä. Kukaan heistä ei kuitenkaan saavuttanut tarpeeksi pisteitä päästäkseen mukaan finaalitapahtumaan.

Lehikoinen ei jäänyt kauaksi finaalipaikasta edellä olevien poisjääntien myötä. Lehikoiselle ei avautunut kovin monta mahdollisuutta ottaa pisteitä, vaikka suomalainen oli kauden ensimmäisessä Timanttiliiga-koitoksessaan Lausannessa koko kisan toinen. 

Lue myös:

    Uusimmat