Yle Vanhaselle: Emme paljasta lähdettä

Ylen Silminnäkijä-ohjelma on vastannut pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) vaatimukseen talohankkeensa epäselvyyksiä koskevasta lisäselvityksestä.

Silminnäkijän mukaan tiedot on saatu luotettavasta lähteestä, eikä tietojen antajaa paljasteta lähdesuojaan vedoten.

Ylen Ajankohtaisjournalismin päällikkö Jyrki Richt huomauttaa, että lähde on antanut kirjallisen sitoutumuksen, että hän voi antaa tarvittaessa valaehtoisen todistuksen oikeudessa.

Vanhanen totesi päivällä pitämässään tiedotustilaisuudessaan, että ainoa talonrakennuskuluihin liittyvä tilaus koskee pienehköä erää puuta kirjahyllyyn. Tämä ei vastaa vastaa Vanhasen mukaan Ylen väitettä arvokkaasta tilauksesta.

Richt vastaa Vanhasen viittaamaan pieneen koivuerään, että ohjelman tietojen mukaan lähteellä on tietoja toisesta rakennustarvike-erästä.

KRP tutkii myös Ylen osuuden

Keskusrikospoliisi selvittää pääministeri Vanhasen osuuden lisäksi myös Ylen menettelyn talonrakennusjupakassa.

Apulaispäällikkö Tero Kurenmaa sanoo Helsingin Sanomille, että ensin selvitetään, onko syytä epäillä lahjusrikosta tai rikkomusta Vanhasten talon rakentamisessa.

KRP on kiinnostunut esimerkiksi siitä, maksoiko Nuorisosäätiölle urakoinut rakennusliike Vanhasen talon materiaaleja.

Poliisi selvittää myös, onko Yleisradion Silminnäkijä-ohjelmassa tehty perätön ilmianto lahjusrikkomuksesta.

Nyt tarkastellaan, onko kummassakaan tapauksessa syytä epäillä rikosta. Mahdollisesta esitutkinnan aloittamisesta päätetään tämän selvittelyn jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat