Mainos

YLE nimesi radiokanavansa

Yleisradion radiokanavat uudistuvat 13.1.2003. Uudistuksen yhteydessä radiokanavat saivat Radio Suomea lukuun ottamatta uudet nimet. Radiojohtaja Seppo Härkösen mukaan uudistuksen kantavana ideana oli luoda yhtiön radiokanavista toisiaan täydentävä kanavaperhe. -Nimet vahvistavat yhtiön brändiä ja ovat nyt entistä selkeämmin osa YLE-tuoteperhettä.

YLE Radio 1 (entinen YLEN YKKÖNEN) on kulttuurin, klassisen musiikin ja syventävien ajankohtaislähetysten radiokanava. Se on rakenteeltaan perinteinen ohjelmaradio. Kanava on yhdistelmä YLEn perinteisiä radio-ohjelmia ja syventävää ajankohtaista keskustelua. Radio 1 jatkaa myös draama- ja kirjallisuusohjelmien, radiotaiteen sekä kokeilevien ohjelmatyyppien lähettämistä. Klassisen musiikin lisäksi kanavan musiikki-ilmeeseen kuuluu viikoittain jazz, kansanmusiikki, maailmanmusiikki sekä hengellinen musiikki.

YLEX (entinen Radiomafia) on monimediainen puhe- ja musiikkikanava. Se on uutta musiikkia esittelevä nuorisokanava. Sen pääkohderyhmänä on nuori, populaarikulttuurista kiinnostunut liikkuva yleisö. Kanavan ohjelmavirtaa täydentävät musiikin erikoisohjelmat ja huumoriohjelmat. Aamu- ja iltapäivinä kanavan ohjelmisto on talkshow-tyyppistä, radiopersoonia painottavaa lähetysvirtaa. Arjen keskipäivässä tarjotaan puhepainotteisempaa asiaa. Iltaisin kanava lähettää kohdeyleisön kannalta tämän hetken tärkeimpien musiikkilajien erikoisohjelmia.

Uudistuvan Radio Suomen tavoitteena on olla maan johtava aikuisradio, kohderyhmänä yli kolmekymppiset. Alueelliset lähetykset laajentuvat. Maakuntaradioissa kuullaan päivittäin viidesti myös valtakunnallisia juttuja erilaisista ajankohtaisaiheista. Ohjelmisto siirtyy lähetysvirran suuntaan, mikä tarkoittaa entistä enemmän suoria ohjelmia. Suuri joukko entisiä tuttuja ohjelmia jatkaa. Illat ja viikonloput ovat juontajavetoisia.

Radio Q (entinen Radio Aino) on kanava vakiintuneille nuorille aikuisille. Se kuuluu digitaalisena Etelä-Suomessa ja analogisena nykyisen Radio Ainon taajuudella pääkaupunkiseudulla. Pääkohderyhmänä ovat vakiintuneet nuoret aikuiset. Kanava tarjoaa kohderyhmäänsä kiinnostavaa asiapuhetta sekä uutta ja uudehkoa pop- ja rockmusiikkia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.