Yle: Kävyillä voi tehdä kymmenien tuhansien eurojen lisätilin!

Olisitko arvannut, että käpyjen poiminnalla voi tienata jopa neljätuhatta euroa kuukaudessa? Käpyjä kerätään maaliskuusta marraskuuhun saakka ja parhaimmat kerääjät tienaavat sillä noin 200 euroa päivässä.

Järvi-Suomen metsäneuvoja kertoo Ylen nettisivuilla, että metsän antimilla voi tehdä kunnon tilin.

– Parhaimmat kerääjät tienaavat jopa pari sataa euroa päivässä, ja se on verovapaata tuloa. Hommassa voi siis päästä hyville tienesteille, kertoo Metsänhoitoyhdistys Järvi-Suomen metsäneuvoja Tapio Perko Ylen haastattelussa tänään keskiviikkona.

Käpyjä kerätään marraskuusta maaliskuuhun saakka ja ne ovat nousseet arvoonsa, sillä puiden siemenistä on pulaa. Etenkin männynkäpysadot ovat olleet vähissä. Kävynkerääjän on kuitenkin kiinnitettävä huomiota myös laatuun sekä siihen, millaisessa säässä käpyjä kerätään – pakkanen ei haittaa, mutta sade tekee huonoa helposti homehtuville kävyille.

– Kävyt eivät saa olla viimevuotisia, koska silloin ne ovat jo karistaneet siemenet. Maassa olevia käpyjä ei siis kerätä, vaan ainoastaan latvuksessa kiinni olevia. Käpyjen pitää myös olla yli kolme senttiä kooltaan.

Keräämiseen on aina muistettava pyytää maanomistajan lupa. Lisätietoja aiheesta ja vinkkejä tarpeeksi laadukkaan metsän löytämiseen antavat Metsähoitoyhdistyksen neuvojat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja