The Voice of Finland -ohjelman tuottaja irtisanoutui venäläistaustaisten lähtöpassien vuoksi – Yle: Kaksi laulajaa heitettiin kilpailusta kansalaisuuden vuoksi

Yle uutisoi tänään kahdesta kilpailijasta, jotka joutuivat ulos The Voice of Finland -ohjelmasta kansalaisuutensa vuoksi.

Yle kertoi 24. lokakuuta kahdesta kilpailijasta, joiden matka The Voice of Finland -ohjelmassa tyssäsi heidän Venäjän kansalaisuutensa takia. Jutussa Maria-nimellä esiintyvä kilpailija sai asiasta vastaavalta tuottajalta englanninkielisen tekstiviestin, jossa kerrottiin, että hänet suljetaan pois kisasta. Marialla on myös Suomen kansalaisuus.

– The Voice of Finland on epäpoliittinen viihdeohjelma ja sellaisena sen täytyy pysyä. Kilpailija on hyökkäyssotaa käyvän maan kansalainen ja riippumatta siitä, kuinka moitteetonta hänen käytöksensä ohjelmassa olisi, ohjelmasta käytävä keskustelu politisoituisi väistämättä, emmekä valitettavasti voi sallia tämän tapahtuvan, viestissä luki.

Ylelle tuli tietoon useiden lähteiden kautta, että myös toinen Venäjän kansalaisuuden omaava kilpailija suljettiin pois kisasta. Sittemmin linjaus on kumottu, ja molempia kilpailijoita on pyydetty ohjelmaan takaisin.

Ylen tietojen mukaan Maria ei ole palaamassa kisaan, mutta toinen vielä pohtii paluutaan.

Kilpailijoiden pois sulkemisen myötä The Voice of Finland -ohjelman entinen tuottaja Lotta Stenroos irtisanoutui tehtävästään 20. lokakuuta.

– Tuli arvoristiriita. En pystynyt allekirjoittamaan niitä päätöksiä, Stenroos kertoi MTV Uutisille.

Sitä, miten irtisanoutumiseen reagoitiin, Stenroos ei voi kommentoida, koska hänellä on yksityiskohdista vaitiolovelvollisuus.

Päätöksen suhteen hänen olonsa on kuitenkin hyvä.

– Tämä oli minulle oikea päätös. Kaikki tekevät omat valintansa, Stenroos kertoi.

Stenroosilla ei ole vielä tiedossa, mitä hän seuraavaksi aikoo työrintamalla tehdä.

– Kirjoitan ainakin kirjaa tästä eteenpäin. Katselen ja kirjoitan, Stenroos kertoi.

The Voice of Finlandia tuottaa Suomessa ITV Studios Finland, jonka toimitusjohtaja Pete Paavolainen kommentoi MTV Uutisille asiaa sähköpostitse.

– Olemme sitoutuneet kaikkien yhdenvertaiseen kohteluun. Poikkeuksellinen maailmantilanne tuo yhteiskuntaan ja myös viihteeseen kuitenkin nyt näkökulmia, joita ei ennen ole kohdattu. Tuotantoyhtiö ja kanava tekivät yhdessä nopeasti kesken tuotantoa päätöksen, joka pian todettiin vääräksi. Pahoittelemme sitä ja haluamme korjata virheen. Olemme olleet kyseessä oleviin kilpailijoihin yhteydessä ja tarjonneet heille mahdollisuutta palata ohjelmaan. Otamme jatkossa opiksi, Paavolainen kirjoittaa sähköpostissaan.

Lue myös:

    Uusimmat