Yksi uskomaton fakta mestari-Tapparasta yllätti Jussi Tapolan – "En mää edes tiennyt tuommoista!"

Tapparan mestariluotsi Jussi Tapola ylisti omiaan:"Kauden paras peli" 2:30
Video: Tapparan mestariluotsi Jussi Tapola ylisti omiaan: "Kauden paras peli"

Tampereen Tappara oli lopulta suvereenilla tavalla SM-liigan päättyneen kauden paras joukkue. Sen sesonkiin mahtui opettavaisia hetkiä. Yksi niistä liittyi Nokia Arenan avausviikonloppuun. Sen jälkeen Tappara painoi hirmutulosta pöytään. Jäätävään marssiin liittyvä kova tilastofakta pääsi yllättämään Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan.

Tappara löi sinetin finaalisarjalle, kun se voitti torstain viidennen TPS-ottelun loppulukemin 1–0. Sarjan voitot menivät Tapparalle 4–1.

Vaikka tuloksellisesti torstain ottelu saattoi olla trilleri, oli se kenttätapahtumien osalta jotain aivan muuta. Tappara vyöryi dominoivalla tavalla TPS:n ylitse.

– Olimme Turun ottelun kolmannessa erässä niin surkeita, että totesimme, ettemme halua olla tämmöinen joukkue. Urheilija ei voi olla tiukoissa paikoissa huonommillaan, vaan pelaajat haluavat olla parhaimmillaan silloin, kun on kovin paikka. Se oli iso juttu. Olimme niin huonoja, että jokainen heräsi. Puhuimme siitä, että tällä tavalla emme tule voittamaan mestaruutta. Päätimme, ettemme voi pelata näin seuraavassa pelissä, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi MTV Urheilulle viimeisen finaalin hurjasta latauksesta.

Mestaruuden ratkeamisen jälkeen Tapola ei voinut kuin hehkuttaa suojattejaan.

– Aivan mahtavia pelaajia joukkue täynnä. Tuossa on taitoa, kokemusta ja huipputyyppejä, jotka keskenään rakensivat pukukoppiin sellaisen ilmapiirin, missä haluttiin antaa aivan kaikki joukkueelle. Totta kai kauteen mahtuu hetkiä, jolloin kaikki ei sujunut niin kuin halusimme. Joukkue on ollut valmis ottamaan palautetta vastaan ja joukkue halusi kehittyä koko ajan, Tapola perkasi.

Koko mestaruuskausi tiivistyi yhteen jäätävään faktaan. Tappara hävisi edellisen kerran kaksi ottelua putkeen marras–joulukuun vaihteessa.

– En mää edes tiennyt tuommoista! Tapola hymyili leveästi, kuultuaan hurjasta tilastofaktasta.

– (Nokia Arenan avausviikonlopun) Ilves-pelien jälkeen löysimme vielä jotain lisää, mitä emme olleet löytäneet sitä ennen. Sen jälkeen juna meni oikeaan suuntaan ilta toisensa jälkeen. Ehkä se sieltä rakentui, Tapola mietti.

Entäpä jatkossa? Miltä Tapparan tulevaisuus näyttää?

– Menemme pala palalta eteenpäin. Olemme ottaneet isoja askeleita matkan varrella, mutta vielä on matkaa. Joukkue uudistuu ja vaihtuu vähän kesän aikana. Mutta olemme valmiita sille tielle. Ne pelaajat, jotka ovat tässä mukana, tietävät, mihin he tulevat. Palkinto on tässä, eikä sitä tarvitse kyseenalaistaa, Tapola miettii.

Tapparan kauteen mahtui SM-liigan mestaruuden lisäksi CHL:n finaalipaikka. Sieltä jäi vielä hampaankoloon, Rögle-finaalitappion myötä.

– Ainahan se on tavoite olla Euroopan paras, Tapola huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat