Tappara on Suomen mestari, TPS:lle karvas maku – voittomaalissa selkeä tuomarivirhe?

Tapparalle huippualku! Joona Luoto riistää kiekon ja iskee 1-0 1:45
Kyseenalainen voittomaali? Tapparan maalintekijä Joona Luoto näytti huitaisseen TPS:n Aleksi Anttalaista korkealla mailalla kasvoihin.

Tappara on voittanut jääkiekon Suomen mestaruuden. Se päihitti SM-liigan viidennessä finaalissa TPS:n maalein 1–0 ja vei mestaruuden otteluvoitoin 4–1. Torstain finaalin voittomaali herätti parranpärinää.

Kotijoukkue Tapparan voittomaali syntyi, kun peli oli vanhentunut vasta 35 sekuntia. TPS-puolustaja Aleksi Anttalainen peruutti kiekon kanssa puolustusalueelle, ja Tapparan Joona Luoto riisti pelivälineen itselleen, mutta näytti samalla osuneen maila korkealla Anttalan kasvoihin.

Rangaistusta ei vihelletty, vaan Luoto iski kiekon saatuaan sen nopeasti häkkiin ja Tappara siirtyi 1–0-johtoon.

Voit katsoa maalin ylälaidan videolta.

Toisessa erässä Tapparan mahdollista maalia tarkistettiin videoilta. Patrik Virta työnsi tilanteessa kiekkoa rysään, mutta tarkastelussa oli, työnsikö hän samalla TPS-maalivahti Andrei Karejevia. Pitkän videotarkistuksen jälkeen tuomiona pysyi "ei maalia" maalivahdin häirinnän vuoksi.

Tapparan tilannetta tarkistettiin videolta 4:23
"Ei maalia" oli tuomio tästä Tapparan maalitilanteesta.

Tappara hallitsi ottelutapahtumia vahvasti, mutta sen ainoa hyväksytty maali on omiaan jättämään turkulaisille karvasta makua.

Mestaruusottelua oli Tampereen Nokia Arenalla todistamassa 12 451 katsojaa.

Tampereen areena juhlii – näin mestaruus ratkesi Tapparalle 1:13
Näin mestaruus ratkesi Tapparalle.

Tappara voitti tällä kaudella myös runkosarjan. TPS oli runkosarjassa neljäs, mutta toisti viimevuotisen hopeansa.

Tappara on voittanut Suomen mestaruuden ennätykselliset 18 kertaa, kun mukaan lasketaan sen edeltäjän TBK:n saavuttamat kolme mestaruutta. Edellinen Tapparan Suomen mestaruus oli keväältä 2017.

Lue myös:

    Uusimmat