Mainos

Yksi Suurajojen onnettomuuden uhreista kuoli

Yksi Jyväskylän suurajojen katsojista on menehtynyt saamiinsa vammoihin. Kriittisessä tilassa ollut belgialaismies menehtyi yöllä, kerrottiin Keski-Suomen keskussairaalasta tänä aamuna. Toinen belgialaismies leikattiin, mutta hänen tilanteensa oli vakaa eikä hänellä ollut enää hengenvaara.

Ralliauto syöksyi katsojien joukkoon eilisiltana Suurajot avanneella Harjun erikokoiskokeella. Tanskalaisen Karsten Richardtin ajama auto paiskautui tieltä alamäkimutkan jälkeen, kimmahti ojanpenkasta ilmaan ja pysähtyi sankkaan ihmisjoukkoon.

Turmassa menehtynyt pelasti silminnäkijöiden ja onnettomuudessa olleiden mukaan kaksi ihmistä. Hän työnsi auton edestä yhden katsojan ja suojasi vartalollaan toista. 31 loukkaantuneesta suomalaisia oli 23. Suurajot jatkuivat tänään suunnitelmien mukaisesti.

Jyväskylän poliisista kerrottiin aamulla, että onnettomuuden tutkintaa varten on haastateltu turman osallisia ja silminnäkijöitä. Jo eilisiltana otettiin kuljettajan ja kartturin osalta verikokeet lähinnä heidän oman oikeusturvansa takuuksi. Paikalta otettuja videonauhoja käytetään myös tutkinnassa hyväksi.

Onnettomuusauton teknisessä tarkastuksessa ei ole toistaiseksi löytynyt teknistä vikaa, joka olisi voinut vaikuttaa auton syöksymiseen yleisöjoukkoon. Sen sijaan auton nopeus oli ilmeisesti liian kova tilanteeseen nähden.
-Autoa ei saatu kilpareitille, jolloin se ajautui hiekkatielle. Ilmeisesti oletettiin, että auto saadaan pysähtymään sillä pätkällä, mutta näin ei käynytkään, kertoo rikosylikomisario Raimo Peltovuori Jyväskylän poliisista.

Onnettomuuden pelastustyöt sujuivat erinomaisesti. Neljä ensimmäiseksi hoitoon toimitettua potilasta olivat vakavimmin loukkaantuneita ja kaiken kaikkiaan toiminta sujui hyvin ripeästi.
-Onnettomuuspaikalla oli ammattitaitoa, potilaslajittelu meni oikein eli vakavimmat tuotiin sairaalaan ensin hyvän ensihoidon saaneina. Kaikki ensimmäisen vaiheen hoitotoimenpiteet kuljetuksineen tehtiin alta kahden tunnin, joka on hieno tulos näin suuressa onnettomuudessa. Lisäksi tiedotusvälineet välittivät nopeasti oikeaa ja yleisöä rauhoittavaa tietoa, summasi johtava ylilääkäri Tapio Tervo Keski-Suomen keskussairaalan kritiikkipalaverissa tänään.

Urheiluministeri Claes Andersson (vas.) on huolissaan yleisön turvallisuudesta rallikilpailuissa. Jos yleisön turvallisuutta ei voida taata paremmin, Andersson kehottaa pohtimaan, onko sellaisissa kilpailuissa ollenkaan järkeä, joissa yleisö seuraa tapahtumia reitin varrella.

Anderssonin mielestä on myös syytä pohtia, onko autourheilulla ja viimeaikaisilla nuorten surmankaahailuilla jotain tekemistä keskenään. Andersson esitti tänään surunvalittelunsa belgialaiskatsojan kuoleman johdosta ja toivotti loukkaantuneille katsojille pikaista tervehtymistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.