Mainos

YK:n turvaneuvosto pui ilmastonmuutosta

Yhdysvaltoja, Venäjää ja Kiinaa on ollut vaikea vakuuttaa siitä, että ilmaston lämpeneminen on myös turvallisuuskysymys.

YK:n turvallisuusneuvosto on keskustellut eilisen aikana ensimmäistä kertaa historiansa aikana ilmastonmuutoksesta. Istunnon aiheena olivat energia, turvallisuus ja ilmasto.

Istunnon avasi Britannian ulkoministeri Margaret Beckett, sillä Britannia on turvallisuusneuvoston tämänhetkinen puheenjohtajamaa. Beckettin mukaan ilmastonmuutos saattaa yhdistää maailman, jos se vain ymmärtää olla sallimatta jakautumista aiheen tiimoilta.

- Tämä on uraauurtava päivä. Ensimmäistä kertaa keskustelemme ilmastonmuutoksesta kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden osana, hän sanoi.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä aihevalintaan. Kiinan edustajan Liu Zhenminin mielestä turvallisuusneuvostolla ei ole pätevyyttä ilmastonmuutoksen puntarointiin eikä se ole oikea paikka aiheen käsittelyyn.

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tshurkin kehotti neuvostoa keskittymään varsinaiseen tarkoitukseensa - konfliktien välittämiseen. Kiinan ohella Yhdysvallat oli haluton uskomaan, että ilmaston lämpeneminen on myös turvallisuuskysymys. Turvallisuusneuvoston tehtävänä on edistää kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, arvostelijat totesivat.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.