Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto kehottaa Talebania luovuttamaan bin Ladenin

YK:n turvallisuusneuvosto kehotti Afganistania hallitsevaa Taleban-liikettä luovuttamaan terrori-iskuista epäillyn Osama bin Ladenin.

YK:n turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Jean-David Levitte kertoi tiistai-iltana, että turvallisuusneuvosto oli kehottanut Taleban-liikettä luovuttamaan Osama bin Ladenin "heti ja ilman ehtoja".

Taleban ei ole poissulkenut mahdollisuutta, että bin Laden on saattanut sekaantua Yhdysvalloissa sattuneisiin terrori-iskuihin. Talebanin edustaja Qudrutullah Jamalin lupasikin, ettei teon suorittanutta ei tueta, olipa hän sitten bin Laden tai joku muu.

Jamalin mukaan tarvitaan kuitenkin todisteita bin Ladenin osuudesta iskuun, ennen kuin hänet voidaan luovuttaa. Myös Pakistanilaisten lehtien mukaan hallitseva Taleban-liike saattaisi tietyin ehdoin olla valmis bin Ladenin luovutukseen. Luovuttaminen on mahdollista vain kolmannessa maassa pidettävää oikeudenkäyntiä varten.

Bin Ladenin kohtalo ratkeaa tänään?


Talebanin uskonnolliset johtajat ovat kokoontuneet Kabuliin kokoukseen, jossa he keskustelvat bin Ladenin kohtalosta keskiviikkona.

Talebanin kerrottiin tiistaina päivällä jo julistaneen pyhän sodan Yhdysvaltoja vastaan, mutta myöhemmin tuli tarkennus, että sota julistetaan, jos Yhdysvallat hyökkää Afganistaniin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.