Mainos

YK: Intian väkiluku laskussa

YK:n korkea-arvoisen virkamiehen mukaan Intian väestökasvu hidastuu ja lähestyy maan eteläisissä osissa jo eurooppalaisen pieniä lukemia. Erot maan eteläisten ja pohjoisten osien välillä ovat kuitenkin suuria.

YK:n väestörahaston Intian edustaja Fancois Farah kertoi uutistoimisto AFP:lle, että keskivertoon intialaisperheeseen syntyy yhä vähemmän lapsia - kiitos lisääntyneen valistuksen.

- Nykyään kaikki tietävät, että on parempi perheelle, jos lapsia on vähemmän.

Intian väestökasvu on laskenut kymmenessä vuodessa 3,2 prosentista 2,9 prosenttiin. Erityisesti lukutaidon lisääntyminen on hidastanut väestökasvua. Kokonaishedelmällisyysluku on pudonnut osissa Intiaa jopa 1,8:aan. Esimerkiksi Saksassa vastaava luku on 1,6.

- Kokonaishedelmällisyysluvun on oltava hieman yli kaksi jotta väkiluku pysyy samana, Farah selvitti.

Aids kasvava ongelma

Intiassa on yli miljardi asukasta. Maassa syntyy joka vuosi 15 miljoonaa lasta. Intia kärsii monista väkiluvusta johtuvista ongelmista, sillä kuudesosa maapallon asukkaista asuu maa-alueella, jonka pinta-ala on vain 2,4 prosenttia maapallon maapinta-alasta.

Esimerkiksi aids on maassa kasvava ongelma. Tällä hetkellä neljä miljoonaa intialaista sairastaa aidsia. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan aidsiin sairastuneiden määrä saattaa kasvaa 20-25 miljoonaan vuoteen 2010 mennessä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.